Skillnaden mellan NRG och ISO NRG vs ISO

När det gäller att spara bilder av skivor, finns det några format att välja mellan. Två av dessa format är ISO och NRG. Den huvudsakliga skillnaden mellan NRG och ISO är deras källa. ISO är en global standard som skapats av ISO, ett organ som styr över internationella standarder. I jämförelse, är NRG faktiskt ett eget format som har utvecklats av Nero, en mycket populär skiva bildbehandling och bränning.

Som en följd av den primära skillnaden mellan NRG och ISO, det finns också en skillnad när det gäller vad de är förenliga med. ISO, som en global standard, används ganska allmänt och det är en självklarhet för alla bränning att ha stöd för det. Eftersom Nero var mycket populär, gav det programmerare ett incitament att stödja filformatet så att de program kommer att kunna öppna skivbilder som skapats i Nero. Ändå har inte alla lagt kompatibilitet med NRG så det är ändå bättre att använda ISO om du vill uppnå den högsta nivån av bärbarhet.

En annan fördel som ISO har över NRG är stödet införlivas de flesta moderna operativsystem. Eftersom det ingår i operativsystemet, behöver du inte verkligen behöver installera någon annan programvara bara för att bränna ISO-avbilder till skiva. Du kan ganska mycket göra detta via operativsystem infödda filhanterare ansökan. Du behöver bara pop en tom skiva i den optiska enheten och du 'd få alternativ på skivbränning.

NRG är inte utan sina fördelar men eftersom ISO har en primär begränsning. ISO kan inte spela skivor som har flera spår. Ett utmärkt exempel på detta är den ljudskiva, där varje låt är placerad på sitt eget spår. Det finns andra format som kan göra detta som BIN / CUE, liksom NRG.De flesta människor tror att NRG är bara en ISO-fil med en extra header, men det är inte så. Du kan inte helt enkelt montera en NRG skiva i ett system som endast erkänner ISO-skivor. Om du vill ha maximal kompatibilitet för dig dataskivor, bör du använda ISO.

Sammanfattning:

1. ISO är en internationell standard medan NRG ISN 't
2. ISO erkänns av i stort sett alla program men inte NRG
3. ISO inspelning är infödd i de flesta moderna operativsystem men inte NRG inspelning