Skillnaden mellan MMC och SD-gränssnittMMC vs SD Interface

När vi tittar på kortläsare, ser vi ofta en kortplats som säger SD / MMC. Så det leder en att ifrågasätta vad skillnaderna mellan MMC och SD-gränssnitt är. Egentligen SD uppstått ur MMC-standarden. Således var det elektriska gränssnittet för SD härlett från och är en delmängd av MMC. De två är elektriskt kompatibla med undantag av att de inte längre har identiska uppsättningar av kommandon; medan SD behöll några av de kommandon, bort det vissa medan lagt andra.

Även om de inte använder samma kommandouppsättningar, alla SD värdar börja med hjälp av MMC kommandouppsättningar. De förhandlar vad signalering kommandon för att använda för att uppnå optimal hastighet. Så om du håller en MMC-kortet i en SD-kortplats, kommer värden fortfarande att kunna läsa och skriva till det kortet.

Men trots förenligheten mellan gränssnitt SD och MMC, kan du inte passa ett SD-kort i en MMC-kortplats. Detta är inte på grund av det elektriska gränssnittet men på grund av fysiska skillnader mellan MMC och SD-kort. MMC-kort är ungefär 1. 4 mm och SD-kort är ungefär 2. 1 mm tjockt. Detta gör det enkelt att hålla ett MMC-kort i en SD-kortplats, men inte tvärtom. Det finns en version av SD som har samma tjocklek som en MMC, men de är ganska sällsynta.Även om du sidestepped storleks frågorna och kan hålla ett kort i den andra värden, är det fortfarande inte rekommenderas att göra det. Detta är på grund av hur de två standarderna har avvikit över tiden. Om du använder ett SD-kort i en MMC-kortplats, kommer du inte att kunna uppnå optimal överföringshastighet som MMC värd inte kommer att kunna använda de avancerade kommandon i SD.

SD anses nu vara standard när det gäller flyttbara lagringsmedia. Det har vuxit ur MMC ganska snabbt och används i nästan alla bärbara enheter med flyttbara lagringsmedia.

Sammanfattning:
1. SD-gränssnitt är en delmängd av MMC-gränssnittet.
2. SD värdar kan läsa MMC-kort.
3. SD-kort inte passar in MMC-kortplatser.