Skillnaden mellan PPPoE och PPPoAPPPoE vs PPPoA

Många Internetanvändare är ofta plågas med beslutet om vilken typ av protokoll som ska användas med deras anslutning. Det finns många frågor, experiment, och flip-flopping mellan PPPoE och PPPoA. Tyvärr har många av de sammanblandningar sväva ovanför dessa två protokoll.

Båda dessa protokoll ger Internetleverantörer (ISP) möjlighet att rulla ut bredbandsanvändningen. Med hjälp av dessa protokoll ger relativ säkerhet eftersom det tvingar slutanvändaren att verifiera eller autentisera till en server innan du får tillgång till nätverket.

PPPoE och PPPoA används främst med Digital Subscriber Line (DSL). Båda protokollen ger flexibilitet i fakturering som är mycket fördelaktigt för leverantörer. Dessutom kan användningen av nätverksresurser övervakas enkelt och tillsammans med den här funktionen, felsökning och hantera nätverksanvändning är mindre problematiskt.

PPPoE är en förkortning pppoe och det är en typ av nätverksprotokoll som kapslar in PPP-ramar inuti Ethernet-ramar. I grund och botten är PPPoE konfigureras som en punkt till punkt förbindelse mellan två Ethernet-portar.

Detta protokoll används normalt i ISP 'är lägre paket som PPPoE är ofta används för att fungera i lägre bandbredd kapaciteten. PPPoE är kanske den vanligaste protokoll som används när du ansluter till Internet.

Point-to-Point Protocol over ATM (PPPoA) är också ett nätverksprotokoll, men den här gången är det för inkapsling av ramar inne AAL5 eller ATM Adaption Layer 5. ATM betyder Asynchronous Transfer Mode, ett slags växla med hjälp av tidsmultiplexering i en asynkron sätt.

I paketen företag, är PPPoA typiskt protokollet val. Det kommer att kräva en statisk IP konfigurerad rakt in i hårdvaran (modem). PPPoA sägs ha mindre omkostnader jämfört med PPPoE därför är den tidigare något snabbare än den senare. Men för slutanvändaren, är skillnaden i hastighet nästan försumbar.Modem som stöder PPPoA använder Asynchronous Transfer Mode som använder mycket små paket med fast längd, i motsats till Ethernet, som använder relativt stora, variabel längd paket att göra vad som behövs för att göra.

Sammanfattning:

1. PPPoE betyder pppoe medan PPPoA betyder Point-to-Point Protocol over ATM.

2. PPPoE kapslar PPP-ramar inuti Ethernet-ramar medan PPPoA kapslar ramar i AAAL5.

3. PPPoE används ofta i lägre paket medan PPPoA används ofta i företagspaket.

4. PPPoE är mer vanligt förekommande än PPPoA.