Skillnaden mellan Tethered och obunden JailbreakBundna vs obunden Jailbreak

Om du har en iPhone, men du vill inte begränsas av de restriktioner som fastställts av Apple, har du antagligen såg upp på hur att jailbreaka din enhet. Detta är en process som modifierar mjukvaran i iPhone för att avlägsna nämnda begränsningar men ogiltigförklarar garantin på din enhet. Det finns två typer av jailbreaking, den bundna jailbreak och untethered jailbreak. Den huvudsakliga skillnaden mellan den bundna och untethered jailbreak är hur du startar enheten. Med en untethered jailbreak, är effekten permanent, så att du kan starta om enheten utan problem. Med en bunden jailbreak, inte effekten inte kvarstår genom omstarter och du måste ansluta din iPhone till en dator och starta använda jailbreaking programvara.

Som du kanske redan har härletts, är untethered jailbreak det bekvämare mellan de två. Du don 't behöver oroa batteriet tar slut, för om det gör eller telefonen startas om av någon annan anledning och du använde en tjudrad jailbreak har du kvar utan en telefon.

Vissa människor använder bundna jailbreaks eftersom de kommer ofta mycket tidigare än untethered jailbreaks, som är mycket svårare att skapa. När Apple uppdaterar sitt operativsystem, är den bundna jailbreak den första att visas; så att folk som vill uppdatera direkt gå till den bundna jailbreak men växla till untethered jailbreak när det kommer ut.Tjudrade jailbreak är egentligen inte för alla eftersom det finns risk för din telefon inte fungerar på dig. Om du alltid bära runt en reserv telefon eller om du alltid har din bärbara dator med dig, är problemet minskas men du kommer fortfarande att ha den besvärliga att byta till den andra telefonen eller ta ut din bärbara dator för att starta din iPhone. Om du vill jailbreaka men vill vara på den säkra sidan, gå för untethered jailbreak. Uppdateringar don 't verkligen har en hel del att erbjuda och vann' t göra eller bryta din iPhone 'användbarhet. Du kan bara vänta några veckor eller månader, när untethered jailbreak visas att uppdatera din iPhone till den senaste versionen.

Sammanfattning:

En untethered jailbreak kan starta på egen hand medan en bunden jailbreak måste startas från en dator