Skillnaden mellan CSH och BASHCSH vs BASH

Datorer behöver operativsystem för att de ska kunna köra flera program. De är de program som känner igen vad datoranvändare skriver på sina tangentbord och skicka och visa dem på sina datorskärmar.

De kontrollerar enheter som är anslutna och används med datorn, såsom skrivare och cd-skivor, och de hantera filer och andra data som finns på diskarna. De gör datorn smidigt även om flera program körs, och de håller systemet säkert.

Det finns flera operativsystem som finns som Windows, DOS och Linux. Varje operativsystem i sin tur har en kommandoprocessor som exekverar sina kommandon. Således, när en användare skriver ett kommando är kommandot processorn del av operativsystemet som accepterar det. Det kommer att kontrollera giltigheten av kommandot och kommer att utföra det om det är ett giltigt kommando eller ger ett felmeddelande varning om det inte är. DOS och Windows operativsystem har command.com operativsystem medan Unix och Linux-operativsystem har C-skalet (CSH), Bourne skal, och Bourne Again Shell (bash).

C-skalet (CSH) är ett kommando-processor som körs på ett textfönster och orsakar åtgärder när en användare skriver ett kommando. Det är en Unix shell som utvecklats av Bill Joy i slutet av 1970-talet med hjälp av Michael Ubell, Mike O 'Brien, Jim Kulp, och Eric Allman.

Det kan läsa manus och göra flera andra funktioner såsom stöd kommando substitution wildcarding av filnamn, kontrollstrukturer, dokument och variabler. Den innehåller kontroll över arbetet med C syntax, historia mekanism, och interaktiv slutförande av filnamn och användarnamn. Bortsett från att vara ett skalskript kommandoprocessor, är det också används som ett interaktivt inloggningsskal.Bourne Again skal (bash) är också ett kommando processor som körs på ett textfönster precis som andra Linux skal. Det utvecklades som en ersättning för Bourne-skal av Brian Fox för användning på GNU operativsystemet. Den släpptes 1989 och kombinerar funktionerna i CSH, KSH, och SH. Nyckelorden och syntax som den använder är från SH som har många tillägg till skillnad från den ursprungliga Bourne-skal. Dess kommandorad redigering, kommandohistorik, kommandosubstitution, och katalog är från KSH och CSH.

BASH har tydligen fler funktioner än CSH eftersom den har funktioner för alla andra skal utöver sin egen. Det är också mer lämplig för användning av nybörjare, och lära sig det kommer att introducera användare till andra skal eftersom deras funktioner används också av BASH.

Sammanfattning:

1. CSH är C skal medan Bash Bourne Again skal.
2. C-skalet och BASH är både Unix och Linux skal. Medan CSH har sina egna egenskaper, har BASH införlivat funktionerna i andra skal däribland att CSH med sina egna funktioner som ger den med fler funktioner och gör det den mest använda kommandoprocessor.