Skillnaden mellan Microsoft Exchange 2010 Enterprise och StandardMicrosoft Exchange 2010 Enterprise vs Standard

Microsoft Exchange 2010 är den senaste versionen av Exchange programvara. Dess huvudsakliga syfte är att hantera ett företag 's kommunikationsbehov, som e-post och röstmeddelanden, samt att ge verktyg som kalender, kontakter och uppgifter Den består av två delar: a. Server att hålla och hantera alla data, . och en klient för att få tillgång till data som lagras på servern det finns två grundläggande versioner av Exchange 2010 som är gjorda för att passa olika budgetar, en standardversion och en Enterprise en, var och en med tydliga skillnader för klienten och servern.

För Exchange Server 2010, finns det bara en skillnad, och det är antalet databaser som kan användas. Standard versionen tillåter endast upp till maximalt fem databaser, som bör vara tillräckligt för de flesta små och medelstora företag. I jämförelse kan Enterprise-versionen rymma totalt 100 databaser för större företag med större behov.

Klientsidan är faktiskt differentieras med Client Access License, mer känd genom sin akronym CAL. Att få en annan CAL påverkar de funktioner som du faktiskt får. Till exempel, en standard version Exchange 2010 CAL får endast grundläggande politik när det gäller att ActiveSync Mobile Management medan Enterprise CAL blir avancerade strategier.

Ett annat område där två skiljer sig åt är i meddelandehantering. En Enterprise CAL får ett enhetligt meddelandesystem, medan en standard CAL 't. Enterprise CAL får också fördelen av röstmeddelanden, vilket borde vara lättare och mer naturligt för de flesta människor än att skriva ut ett e-postmeddelande. Enterprise CAL tillåter också användaren att bläddra och söka igenom flera brevlådor så att meddelanden kan hittas lättare. och slutligen, informationsskydd och kontrollenheter är endast tillgängliga under Enterprise CAL.Det är värt att notera att CAL för Exchange är inte som licenser för andra program där du får en eller annan. Om du vill få Standard CAL endast kan du göra det. Men om du vill Enterprise CAL, skulle du också behöver för att få Standard CAL.

Sammanfattning:

1. Det finns skillnader mellan Enterprise och Standard på både server och klient.
2. Exchange Server Enterprise 2010 kan hålla upp till 100 databaser medan Standard kan bara hålla fem.
3. Standard Exchange 2010 CAL ger endast grundläggande synkronisering politik medan Enterprise erbjuder avancerade strategier.
4. Enterprise Exchange 2010 CAL har unified messaging och telefonsvarare medan Standard 't.