Skillnaden mellan PDF och CDFPDF vs. CDF

Portable Document Format (även känd som PDF) är en allmän term som oftast förknippas med Adobe PDF. Adobe PDF representerar tvådimensionella dokument på ett sätt som gör att de kan ändras oberoende av mjukvara, hårdvara och operativsystem ansökan. Varje fil består av alla funktioner i någon fast layout 2D dokument, inklusive text, typsnitt, bilder och 2D-vektorgrafik CInformationen nyaste permutation av Adobe PDF inkluderar möjligheten att bädda in 3D-ritningar i dokumentet med hjälp av Acrobat 3D ( med hjälp av U3D eller Kina).

Förening Document Format (även känd som CDF) är ett dokument filformat som är elektronisk. Det har utvecklats av W3C. W3C är World Wide Web Consortium. Det är huvudorganisationen internationella standarder som tas i bruk speciellt för att köra World Wide Web (eller helt enkelt Internet). Den skapades för att säkerställa att industrimedlemmar hade kompatibilitet och överenskommelse i starten av nya standarder Cthusly, skapandet av CDF som ett elektroniskt dokument fil. CDF innehåller en mängd olika format som inkluderar, men är inte begränsade till SVG, XHTML, SMIL och XForms.

Adobe PDF är en royalty fri programvara som tillåter användare att läsa och skriva PDF-filer utan att behöva betala något till Adobe själv Cwho har patent till PDF-programvara. Det finns tre specifika teknik som används i driften av PDF-format: en delmängd av Postscript programmeringsspråk som används för att generera layout och grafik; en teckensnittsinbäddning (eller utbyte) system, som gör det möjligt för typsnitt för att resa med de handlingar; och ett strukturerat lagringssystem som används för att bunta ihop alla delar och tillhörande innehåll till en enda fil (med datakomprimering där det är nödvändigt).

Opendocument Foundation stödde tidigare Opendocument Format (eller ODF). Stiftelsen har sedan ändrat sina allianser och har börjat att aktivt främja den CDF. Opendocument Foundation grundades 2002 som ett sätt att främja öppna standarder baserade XML eller RDF dokumentformat för användning specifikt med stationära datorer. Den 11 november 2007 har den officiella hemsidan för Opendocument grund stängts Cthis är förmodligen en betecknande att stiftelsen själv är avstängd. Eftersom det handlar om CDF-format, det är fortfarande det primära formatet som främjas av grunden som den kvarstår.Sammanfattning:

1. Adobe PDF representerar en tvådimensionell dokument på ett sätt som gör att den kan ändras oberoende av sin programvara, hårdvara eller operativsystem, CDF är ett elektroniskt dokument filformat som utvecklats av W3C.