Skillnaden mellan Cloud Computing och virtualiseringCloud Computing vs virtualisering

Jargong inom datorindustrin är ganska många, och många av dem är svåra att förstå. Virtualisering och cloud computing är två termer som var relativt dunkelt men har sedan kommit i förgrunden på grund av Googles 'push för cloud computing. De två termerna är närbesläktade men inte konkurrerar med varandra. Virtualisering är skapandet av en virtuell miljö på en annan maskin. ett bra exempel på detta skulle vara att skapa en Windows XP-miljö för ett gammalt program att köras på i en Windows 7 operativsystem. Å andra sidan, är cloud computing en datorarkitektur där större delen av resurserna samlas tillsammans och kan nås på distans vanligen via Internet.

Virtualiserings ger flera fördelar. De första, som visas ovan, som tillåter applikationer som var avsedda från ett operativsystem att köras på en annan. Det är en mer kostnadseffektiv lösning än att ha två eller flera maskiner bara för att kunna använda alla program du behöver. För cloud computing, är det viktigaste konceptet och målet att skapa en virtuell datorplattform där resurserna kan fördelas beroende på behoven hos varje enskild användare. Detta ger flexibilitet som varje användare tilldelas precis vad han behöver, och det kan tilldelas till en annan användare när användaren loggar ut. Det innebär också att användaren 's dator inte behöver vara mycket kraftfullt som de flesta av behandlingen sker på molnet. Det är också praktiskt för användarna eftersom deras uppgifter skulle ligga i molnet, och de don' t behöver oroa sig för att lämna data hemma eller på en annan dator. Deras uppgifter skulle alltid vara tillgängliga oavsett vilken dator de är på.

Användningen av 'en virtuell datorplattform' ovan kanske redan har läsares dig att cloud computing använder virtualisering för att uppnå sina mål. Detta är sant eftersom det är nödvändigt att virtualisera varje användare 's skrivbordsmiljö samt resurser som enheter och mappar för att ge användaren den allmänna känslan av en personlig skrivbord.Sammanfattning:

1. Virtualisering är den virtuella simulering av alla beräkningselement medan cloud computing är en arkitektur där resurserna slås samman och fjärr nås.
2. Målet med virtualisering är att ge flera miljöer i en enda maskin, medan målet med cloud computing är att tillhandahålla en skalbar datorplattform.