Skillnaden mellan Zakat och SadaqahZakat vs Sadaqah

Zakat och Sadaqah är former av välgörenhet som ges av muslimer. De två är olika i sina egna avseenden.

Zakat betyder tillväxt, rening och välsignelse på arabiska. Sadaqah betyder tecken på uppriktighet tro.

Medan Zakat är obligatorisk, är Sadaqah frivilligt. Zakath, som är en av de fem pelarna av islam, är att ges av alla muslimer.

Zakath ges ut av överskottet rikedom eller resultat. Det finns vissa villkor för att ge Zakath och distribueras endast till vissa personer. Zakath bör ges till fattiga människor, till fria fångar, till dem som är i skuld, som används för att samla in medel, för Allah 's Orsak och vandringsmannen. Zakath ges också en gång i varje år.

Å andra sidan finns det inga förutsättningar för att ge Sadaqah. Det kan ges till alla människor och när som helst. Sadaqah kan ges under bröllop, personlig framgång, årsdagar och fall av sorg och lycka.

Om en person är skyldig Zakath bör hans arvingar behöva betala det från sin rikedom. Det finns ingen sådan förpliktelse gentemot Sadaqah. Dessutom bör Zakath inte ges till sådana ättlingar eller antecedents. Men Sadaqah kan ges till föregångarna och ättlingar.

Zakath inte ges till personer som är rika och som kan göra en levande. Tvärtom kan Sadaqah ges till någon person, oavsett att han är rik eller stark. En annan skillnad är att Zakath inte kan ges till en 'fru men Sadaqah kan ges till en' hustru.Sammanfattning

1. Medan Zakat är obligatorisk, är Sadaqah frivillig

2. Det finns vissa villkor för att ge Zakath och distribueras endast till vissa personer. Zakath ges också en gång i varje år. Å andra sidan finns det inga förutsättningar för att ge Sadaqah. Det kan ges till alla människor och när som helst.

3. Zakath bör inte ges till sådana ättlingar eller föregångare. Men Sadaqah kan ges till föregångarna och ättlingar.

4. Zakath inte ges till personer som är rika och som kan göra en levande. Tvärtom kan Sadaqah ges till någon person, oavsett om han är rik eller stark.

5. Zakath kan inte ges till en 'hustru, men Sadaqah kan vara.