Skillnaden mellan York Rite och Scottish RiteYork Rite vs Scottish Rite

Det är intressant att notera den verkliga skillnaden mellan två ofta-förvirrade termer, som är York Rite och Scottish Rite. Båda dessa villkor faktiskt hänvisar till grader i frimureriet. Detta är en broderlig organisation som uppstod för länge sedan, i den 16: e till 17-talet. Runt om i världen finns det uppskattningsvis fem miljoner medlemmar i frimureriet organisationen, inklusive de från USA, England, Skottland och Irland.

Så vad är de viktigaste skillnaderna mellan York och den skotska riter? För det första 'är den York Rite. Definitionsmässigt gäller detta en samling av frimurarnas grader som vanligtvis ges separat. Termen York Rite härstammar från staden York, där de första mötena i frimurarna i England ägde rum. På däremot skotska Rites hänvisar till det gamla och accepterade Scottish Rite, tilldelas Frimureriet medlemmar i USA.

Både skotska och York Rites är dedikerade till gagn för samhället genom en individuell 's förbättring. Specifikt, men det finns viktiga skillnader mellan de två. York Rites består av tre separata och självständiga organ, däribland kapitel, rådet och Commandery. Samtidigt , Scottish Rites har fyra koordinat organ, inklusive Lodge perfektion, Europarådet Kadosh, konsistoriet, och kapitel Rose Croix.

Även klädsel bärs av skotska och York Rites är olika. Uniformer bärs av York Rite Commandery är kompletta med ceremoniella svärd, medan skotsk Rite attires består av en ornamente hatt, som har den symboliska flätning av en dubbelpil örn i en guldfärg. Slutligen, Scottish Rites har en hierarkisk polity, medan York Rites har en demokratisk polity.Sammanfattning:

1. skotska Rites hänvisar till det gamla och accepterade Scottish Rite delas Frimureriet medlemmar i Förenta staterna; medan York Rites hänvisar till en samling av frimurarnas grader tilldelats separat i staden York, där de första mötena i frimurarna i England ägde rum.

2. skotska Rites har fyra koordinat kroppar, medan York Rites har tre separata självständiga organ.