Skillnaden mellan Hong Kong och Kina Hong Kong vs Kina

Hongkong är en del av folket 'Republiken Kina eller allmänt kallas Kina.

Kina är den mest folkrika landet i världen. Det ligger i östra Asien och har jurisdiktion över 22 provinser, 4 direkt administrerade kommuner, 5 autonoma regioner och 2 särskilda administrativa regioner. Hong Kong är en särskild administrativ region.

Hong Kong var en koloni av det brittiska imperiet under första opiumkriget. Men kom regionen i Japan 'styre vid tidpunkten för Stillahavskriget. Efter detta brittiska imperiet recaptured Hongkong och hade kontrollerat det till 1997. Efter 1997 blev Hongkong en del av Kina.

Även Hongkong är en särskild administrativ region i Kina, ingenting kommer att förändras under de närmaste 50 åren. Detta betyder bara att allt är densamma i Hongkong som det var när det var en del av det brittiska imperiet.

Till skillnad från Kina, människor i Hong Kong har mer tillgång till västerländsk kultur. Folket har alla sorters frihet jämfört med Kina. Till skillnad från kineser, människor i Hong Kong har frihet att göra vad de vill.Vid en jämförelse av skillnader, har fortfarande Hongkong en fri ekonomi. I valuta, använder Hongkong Hongkong-dollar, medan yuan valuta används i Kina.

I språket, även kan komma över små skillnader. Engelska och kinesiska är de officiella språken i Hong Kong. Den stora skillnaden är att människor i Hong Kong använda mer av kantonesiska språket. Även om kantonesiska språket talas i vissa delar av Kina, är de mer populära språket mandarin som är det nationella språket.

Hong Kong ligger på den södra kusten av Kina och har Sydkinesiska havet, Guangdong City och staden Shenzhen som dess gränser. Kina gränsar cirka 14 nationer.

Sammanfattning:

1. Hong Kong var en koloni av det brittiska imperiet under första opiumkriget. Men kom regionen i Japan 'styre vid tidpunkten för kriget i Stilla havet och senare igen det brittiska imperiet ockuperat det.
2. Efter 1997 blev Hongkong en del av Kina.
3. Till skillnad från Kina, människor i Hong Kong har mer tillgång till västerländsk kultur. Folket har alla typer av frihet i förhållande till Kina.
4. Till skillnad från det kinesiska folket, folket i Hong Kong har frihet att göra vad de vill.