Skillnaden mellan Fossil och ArtifactFossil vs artefakt

Har du sett Indiana Jones? Vill du bli en? Visst skulle varje kille dröm att ha den bästa äventyr sin livstid. Vare sig det är från djungeln i Afrika fram till Maya civilisationen i Centralamerika, kommer människor fortsätter att fantisera om stora äventyr Indiana Jones hade.

Längs äventyr Indiana Jones, måste du ha förvärvat flera fossil och artefakter. I 'll upprepa. Fossil och artefakter. Dessa två arkeologiska ord har stora skillnader. Care att ta reda på?

Från alla de rekvisita som har använts i Indiana Jones och andra filmer, som tror du är som? Vilken är den fossila och som är artefakt?

En fossil är helt enkelt en kvarleva av en organism om det skulle vara ett djur eller en växt. En artefakt, å andra sidan, är en värdefull arkeologiska föremål som grävdes från marken eller någon annanstans. Artefakter har betydande kulturellt värde. Fossil har viktiga vetenskapliga och historiska värde.Fossil är äldre än människan och äldre än artefakter. En del av fossil går tillbaka till 10.000 år sedan. Fossil kan variera i storlek, såsom från en gigantisk dinosaurie till de minsta bakterierna. De flesta av de fossil är konserver av de hårda strukturer i organismen, såsom exoskelett, ben, eller till och med tänderna hos dessa djur.

Artefakter, å andra sidan, går tillbaka från de tidigaste civilisationerna mänskligheten. De mest kända artefakter är de av egyptiska riket går tillbaka 2000 år sedan. Dessa artefakter kan hittas från gravplatser av kungar och drottningar eller bara vanliga människor. Dessa kan också hittas i förlorade och övergivna civilisationer. Artefakter är vanligen säljs och kan bli mycket dyrt när de köps. Men de länder där dessa artefakter hittades förbjuda hamstring och försäljning av dessa objekt eftersom dessa är nationella skatter som skildrar kulturen i sitt förflutna. Således, sälja dessa objekt är som att sälja ditt land 'historia.

Sammanfattning:

1. En fossil är en kvarleva av en organism medan en artefakt är ett objekt av kulturellt värde.
2. åldrarna fossil är definitivt äldre än de artefakter.