Skillnaden mellan Amsterdam och HollandAmsterdam vs. Holland

Amsterdam är känt idag som huvudstad i det europeiska land Nederländerna. I likhet med andra europeiska länder Nederländerna är uppdelat i provinser, som fungerar som stater. Holland är namnet på en viss region i Nederländerna; Det består av provinsen Noord-Holland och södra Holland. Både Amsterdam och Holland är holländska språkiga områden på östra sidan av landet erkänns nu som Nederländerna.

Med en befolkning på nästan 800.000 personer, är Amsterdam i hjärtat av Nederländerna kulturellt. Men trots att den historiska stadskärnan i handeln Amsterdam är inte där regeringen av den nederländska lagstiftningen från. Haag ligger i södra Holland och anses huvudstad i regeringen, är det där lagar stiftas. Provinserna Norra och södra Holland är separata provinser vardera med sina egna huvudstäder: North Holland är Haarlem och södra Holland är Haag. Dessa två områden som delades från varandra i 1840 ligger på Nordsjön, där utrikeshandeln lätt ryms. Eftersom Amsterdam är inte på Nordsjön, stadsdesigners beslutat att göra är tillgängliga för samma handelsfördelar, så ett intrikat system av kanaler utvecklades. Dessa kanaler har bidragit till att göra Amsterdam en stark aktör, som i sin tur har bidragit till stadens blomstra.

Historien om dessa två områden skiljer sig mycket från varandra. Amsterdam var en den rikaste staden i världen eftersom det var navet i den globala handeln i många år, tills 1600-talet då pesten orsakade död på nästan 20 procent av staden 'befolkning. Men när den industriella revolutionen inträffade, Amsterdam återigen tog tillfället i akt att bli en europeisk makt. Nya byggnader och kanaler byggdes för att hjälpa staden frodas, fram till andra världskriget inträffade i mitten av 1900-talet. Nazityskland invaderade delar av Nederländerna, vilket krisen i stora delar av Amsterdam. Nord- och South Holland var liknande situation. när en del av den franska imperiet, sedan 1830 när den belgiska revolutionen skedde det har skett en uppdelning mellan vad som en gång bara Holland.
Idag är Holland hem till de största städerna i Nederländerna och är den mest lukrativa delen av landet. Amsterdam är en populär turistattraktion och använder sina kanaler för att hålla dem i spetsen för det internationella handelssystemet industrin.Medan Amsterdam och Holland är vanliga områden i Nederländerna, det finns många skillnader mellan de två. Staden Amsterdam och det område som kallas Holland vardera har sin egen historia och sina egna skäl för att lyckas.

Sammanfattning
1. Amsterdam är den geografiska huvudstaden i Nederländerna. Holland är ett område som består av provinserna Norra Holland och södra Holland ligger på Nordsjön i Nederländerna.
2. norra och södra Holland ligger på Nordsjön. Amsterdam är fortfarande ansluten till Nordsjön genom en serie av kanaler.