Skillnaden mellan vänlighet och medkänslaVänlighet vs Medkänsla

Vänlighet och medkänsla är relaterade till mänskliga värden. Båda dessa mänskliga värden är mycket viktiga i samhället.

Vad är medkänsla? Det är en känsla för någon 'lidande och önskar ett snabbt tillfrisknande för den personen. Medkänsla är förmågan att känna någon eller att ha samma känsla som någon annans.

Vad som är vänlighet? Det är en handling när man försöker att hjälpa andra i behov av hjälp. Vänlighet är också en handling för att försöka hjälpa andra i deras svåra situationer.

I vänlighet, kan en person som tycker synd om någon person, men kommer inte att återspegla den lidande personen 'känslor. Men med medlidande, kan en person ha samma känslor som den lidande personen. En person som har medkänsla kommer att ha samma känsla av lycka eller sorg som andras.Titta på det här exemplet som tydligt skulle urskilja skillnaderna mellan godhet och medkänsla. En person som har vänlighet när man ser en hemlös person tigger på gatan för mat eller pengar skulle ge den personen med pengar eller mat och sedan fortsätta på. Å andra sidan kommer en person med medkänsla förbi den person, prata med honom och förstå sina problem. Han ber vilken hjälp han vill ha. Dessutom skulle personen med medkänsla ordna vissa bostäder för detta hemlös person på gatan.

När man jämför medkänsla till godhet, har tidigare en djupare och mer personlig känsla. En person som har medkänsla kommer att försöka förstå de känslor eller känslor av andra. Men en person som visar vänlighet kommer bara att hjälpa andra människor men aldrig har några känslor för andra. Medkänsla, utan tvekan, är en starkare känsla än vänlighet.

Sammanfattning:

1. Medkänsla är en känsla för någon 'lidande och önskar ett snabbt tillfrisknande för den personen. Det är förmågan att känna någon eller att ha samma känsla som någon annans.
2. Vänlighet är en handling när man försöker att hjälpa andra i behov av hjälp. Vänlighet är också en handling för att försöka hjälpa andra i deras svåra situationer.
3. När man jämför medkänsla till godhet, har tidigare en djupare och mer personlig känsla.
4. Medkänsla, utan tvekan, är en starkare känsla än vänlighet.