Skillnaden mellan kyrka och katedral Kyrka vs Cathedral

Tidiga kristna ursprungligen möttes i sina hem eftersom de var en gång förföljdes av människor i andra religioner. Som kristendomen växte och började att accepteras av regeringar, började de träffas i rum och byggnader som sedan kallades kyrkor.

Eftersom det finns flera kristna samfund, de platser där kristna dyrkar också har olika namn; Jehovas 's vittne kyrkan har Rikets sal och mormon har tempel eller möteshus, men alla av dem är också kallas kyrkor. Andra kyrkor är också kända som kapell, kyrkor och katedraler.
Ett kapell är en del av en större kyrka eller en liten byggnad som används för dyrkan och är associerad med lämningar. En basilika är en kyrka som refererar till en stor byggnad som används för dyrkan som har fått särskilda riter av påven. Här är kännetecknen för en kyrka och en katedral.

En kyrka är en byggnad som används för Christian dyrka. I början av kristendomen, har kyrkor också av gillen som mötesplatser och bankettsalar. Det har även använts som en plats att lagra spannmål.

En kyrka kan ha många former; kyrkor har byggts i form av ett kors som har en kupol inuti för att fästa uppmärksamheten på himlen, en cirkel som representerar evighet, en oktagon eller stjärnform. De flesta har en spira och ett torn.Romersk-katolska, anglikanska, orientaliska ortodoxa, Öst Ortodox, eller andra episkopala kyrkor hysa deras biskopar i katedralen eller i sina lokaler. Domkyrkan tjänar som biskopen 's webbplats och är den centrala kyrkan ett stift, konferens eller episcopate.

Det är också en mötesplats för stiftet och erbjuder dagliga gudstjänster, firar massa tre gånger med fler tjänster på söndagar.
En katedral kan vara en stor eller liten byggnad. Vissa människor har den uppfattningen att en katedral är en stor kyrka, men det finns många katedraler som är inrymt i små byggnader. Vissa episkopala kyrkor som ändrats till Presbyterian har fortfarande kvar namnen på sina kyrkor som katedraler, även om de inte har biskopar.

I Storbritannien en uppgörelse som har en katedral kallas en stad. Detta började när kung Henrik VII grundade stift i vissa städer och gav dem stadsrättigheter. Domkyrkan är ofta den mest imponerande byggnad i staden och symboliserar Guds ära och kyrkan.

Sammanfattning
1. En kyrka är en term som hänvisar till en kristen kyrkor, medan en katedral är en kyrka som är platsen för en biskop för kyrkor som har dem.
2. kyrkor kan hittas någonstans, i både små städer och storstäder, medan katedraler finns vanligen endast i städer.
3. En katedral är där stifts kapitel träffas och samlas, medan en kyrka kan bara vara en plats för tillbedjan där människor möts på söndagar för massa eller gudstjänst.
4. De flesta kyrkor bara fira en gudstjänst eller massa på söndagar, medan katedraler fira mass en till tre gånger om dagen.