Skillnaden mellan mexikaner och puertoricanerMexikaner vs puertoricaner

Mexikos förenta staten, eller Mexiko, ligger i Nordamerika gränsar till USA, Stilla havet, Guatemala, Belize, Karibiska havet och Mexikanska golfen. Dess folk är en blandning av ättlingar till ursprungsbefolkningen; Mayans, Aztekerna, Toltecs, spanska kolonisatörer, och flera andra mer.

Brittiska samväldet Puerto Rico, eller Puerto Rico, å andra sidan, är ett område av Förenta staterna ligger i Karibiska havet nära Dominikanska republiken, USA 'Jungfruöarna och Brittiska Jungfruöarna. Puertoricaner är amerikanska medborgare så att de är fria att gå till fastlandet medan mexikaner inte.

Det var ursprungligen befolkat av aboriginska Tainos som var nästan utplånades med ankomsten av spanska kolonisatörer som bar med sig infektionssjukdomar. Idag, dess människor består av ättlingar till de Tainos, afrikanska slavar och Europeiska kolonisatörerna.

Medan invånarna i de båda länderna tillhör den etniska gruppen, Latino, och talar spanska, de talar det annorlunda. Mexikansk spanska är långsammare, och deras konsonanter låter mer som 'S' och 'L' medan puertoricansk spanska inte producera 'S' och 'R' och lämnar ut 'D' och förändringar 'R' till 'L'Puerto Rican spanska är närmare den spanska som talas i delar av Spanien än mexikanska spanska som påverkas av deras inhemska rötter även om det talas tydligare. När mexikaner talar, är det melodiska som om de sjunger. De skiljer sig också i de typer av livsmedel som de äter. Mexikaner har burritos, enchilada, och tortillas medan puertoricaner har Arroz con pollo, tostones, ampanadillas, pastilijos och kokbananer.

Mexikansk mat använder majs och bönor och kryddor som chili, oregano, choklad, chipotle, och många fler. Det är en blandning av inhemska och spansk mat. Puertoricansk mat har spanska, Taino, Afrika, och amerikanska influenser och använder ingredienser som är hemma i landet.
De skiljer sig också i hur de ser med mexikaner antingen ser mer ut som indianer eller mestiser medan puertoricaner kan vara vit och blond hår med blå ögon, mulatt med mörka ögon och hår, eller en nyans i-mellan.

Sammanfattning:

1. Förenade mexikanska staten är ett land som ligger i Nordamerika medan Commonwealth of Puerto Rico ligger i Västindien.
2. mexikanska förfäder inkluderar Aztec och Mayaindianerna liksom spanjorerna som koloniserade dem medan Pureto Rican förfäder inkluderar Tainos, spanjorerna, och afrikanska slavar.
3. mexikansk spanska är tydligare och mer melodisk jämfört med puertoricansk spanska; De skiljer sig också i grammatik och uttal.
4. De har olika rätter. Mexikaner använda mer bönor, chili, och kryddor medan puertoricaner använda kokbananer och cassavas samt andra ingredienser.
5. puertoricaner är fria att gå in och ut ur USA som de vill medan mexikaner inte.