Skillnaden mellan forntida och modern hebreiskaGamla vs Modern Hebrew

Forntida Hebrew, som också är känd som biblisk eller klassisk Hebrew skiljer väldigt mycket från modern hebreiska. Det skiljer sig avsevärt i ordförråd, fonologi, grammatik och i många andra aspekter.

Forntida hebreiska var en kombination av olika dialekter, som användes i det antika Israel under perioden mellan 10: e århundradet före Kristus och fjärde århundradet. Modern hebreiska å andra sidan har utvecklats som ett gemensamt språk för det israeliska folket. Modern hebreiska är nu en sekulär språk Israel.
Hebreiska i forna tider var inte talat som modersmål men var allmänt används i liturgiska sammanhang. Under årens lopp har en hel del variationer kom upp i uttal och olika fonologiska stilar utvecklades. Sephardic hebreiska och Ashkenazi var de två stilar som uppstod. Den tidigare stil var på modet på den iberiska halvön och länderna i före detta? Ottomanska riket. Den andra stilen främst ses i Central / Östeuropa. Modern hebreiska är i huvudsak baserad på sefardiska hebreiska stil.
En annan sak som kan ses med modern hebreiska språket är att det har tagit många neologiosms och lånord som beskriver många nya ord som inte fanns under antiken.
När man tittar på den antika hebreiska, spänd hade ingen betydelse och det fanns ingen dåtid, nutid och framtid. Men i modern hebreiska, finns det tydlig skillnad i de tre tempus '' dåtid, nutid och framtid.Även i strukturen av meningar, det finns en betydande skillnad mellan de gamla och moderna versioner av det hebreiska språket. I den gamla hebreiska, till exempel? en mening började med ett verb, medan i modern hebreiska, en mening börjar i allmänhet med ett ämne som sedan följs av verb och objektet.

Sammanfattning

Forntida hebreiska var en kombination av olika dialekter och användes i det antika Israel under perioden mellan 10: e århundradet före Kristus och fjärde århundradet. Modern hebreiska å andra sidan har utvecklats som ett gemensamt språk för den israeliska folket.

Modern hebreiska är i huvudsak baserad på sefardiska hebreiska stil.

I den antika hebreiska, spänd hade ingen betydelse och det fanns ingen dåtid, nutid och framtid. Men i modern hebreiska finns tydlig åtskillnad av de tre tempus '' dåtid, nutid och framtid.