Skillnaden mellan Främre Orienten och MellanösternFrämre Orienten vs Mellanöstern

Främre Orienten och Mellanöstern är termer som hänvisar till geografiska områden. Före första världskriget, enligt Främre Orienten till Balkan och det ottomanska imperiet, och Mellanöstern som avses Afghanistan, Iran, Turkestan, Centralasien och Kaukasus.

Efter det ottomanska imperiet försvann i 1918, kallas området Främre Orienten användes inte, och Mellanöstern kom att användas för hela regionen.

Främre Orienten har hänvisat till de länder i västra Asien som ligger mellan Iran och Medelhavet. Mellanöstern hänvisar till den region som omfattar Nordafrika och västra Asien.

'Mellanöstern' var en term som myntades 1902 av Alfred Thayer Mahan. Termen härrör huvudsakligen som en del av det brittiska kolonialstyret. 'Mellanöstern' som beskrivs av britt ingår regionen från Mesopotamien till brittiska Indien. De beskrev 'Near East' som regionen av det ottomanska riket som ingår modern Albanien, Grekland, Mindre Asien, Cypern, Bulgarien, Kosovo, Israel, Syrien och Jordanien.'Främre Orienten' var en term som kom i bruk under 1890-talet efter de europeiska stormakterna inför två kritiska situationer. Brittiska arkeologer GD Hogarth 's' Närmare East ', som publicerades i 1902, som definierat begreppet' Främre Orienten. 'Publikationen definieras' Near East 'som en region som ingår Balkanhalvön (södra Serbien, Grekland, Bulgarien, Montenegro, och Albanien), Armenien, Egypten, västra delarna av Iran, hela arabiska halvön, och Anatolia. i ett modernt koncept, alla nordafrikanska länder faller under nordöstra regionen, medan länderna i Sydkaukasien inte ingår.

Sammanfattning:

1. Före första världskriget, hänvisade Främre Orienten till Balkan och det ottomanska riket och Mellanöstern som avses Afghanistan, Iran, Turkestan, Centralasien och Kaukasus.
2. Efter det ottomanska imperiet försvann i 1918, var det område som kallas Främre Orienten inte används och Mellanöstern kom att användas för hela regionen.
3. Främre Orienten har hänvisat till de länder i västra Asien som ligger mellan Iran och Medelhavet. Mellanöstern hänvisar till den region som omfattar Nordafrika och västra Asien.
4. Mellanöstern var en term som myntades 1902 av Alfred Thayer Mahan. Främre Orienten var en term som kom i bruk under 1890-talet efter de europeiska stormakterna inför två kritiska situationer. Brittiska arkeologer D. G. Hogarth 's' Närmare East ', som publicerades i 1902, som definierat begreppet' Främre Orienten. '