Skillnaden mellan Ghoul och ZombieGhoul vs zombie

Ghoul och zombie är bara folkloristiska varelser som syns i litteraturen och på senare tid, i filmer.

Ghouls är varelser i samband med begravnings och konsumera människokött. Ghouls först ses i den berömda boken 'Tusen och en natt.' På engelska har ghouls först ses i William Beckford 'roman' Vathek ', som har en beskrivning av en ghoul av den arabiska folklore.

Zombie är en fiktiv, undead varelse eller en person med en hänförd tillstånd. Zombies är mer populär i modern skönlitteratur och skräckfilmer. Zombies blev så känd efter George A. Romero 's film' Night of the Living Dead '(1968).

Zombies anses vara döda människor som kommit tillbaka till livet eller har en likhet med det utan intelligens. De anses varelser som bara vill mata eller angrepp om de inte kontrolleras. Dessa är fula varelser som skapats av voodoo eller genom bett av en annan zombie. Dessa varelser lockas mer till människor.

Ghouls är inte människor eller var människor men endast transformerade dem. De har djurliknande eller barn liknande intelligens. Dessa varelser livnär sig på kadaver och döda ting och som sådana är de i allmänhet trivs i kyrkogårdar eller gravar gräva för de döda. Ghouls skapas av svart magi eller besatt av någon demon. Ghouls lockas till de döda, men de kan attackera levande varelser.Medan zombies anses vara varelser som inte har några tankar är ghouls anses ha tänkande makt och kan fatta beslut.

'Ghoul' är ett ord som har hämtats från arabiska 'Ghul.' Ordet 'zombie' har flera etymologier. En sådan är att ordet har hämtats från Karibien ordet 'Jumbie' som betyder 'spöke.' En annan etymologi är att ordet har hämtats från 'nzambi' som betyder 'Anden av en död person' Kongo. Ytterligare en annan version säger att ordet har kommit från 'zonbi' som användes i haitiska och Louisiana Creole.

Sammanfattning:

1. Ghouls är varelser i samband med begravnings och konsumera människokött.
2. Zombie är en fiktiv, undead varelse eller en person med en hänförd tillstånd.
3. Zombies är mer populär i modern skönlitteratur och skräckfilmer.
4. Medan zombies anses vara varelser som inte har några tankar är ghouls anses ha tänkande makt och kan fatta beslut.
5. Zombies är illa varelser som skapats av voodoo eller genom bett av en annan zombie. Dessa varelser lockas mer till människor.