Skillnaden mellan federala och nationellaFederal vs National

Politiskt en federal regering och en nationell regering har olika betydelser i viss utsträckning. Att inom landet, på något sätt är en federal regering helt intern som inte är densamma när det gäller en nationell regering.

Många människor ofta har frågat om skillnaderna mellan de två. Troligen på grund konstitutioner några stora länder inte avgöra om landet är ett federalt styrs eller en centralt styrs en. Exempel på dessa länder är som USA, Australien och Indien.

På något sätt, dessa två termer inte direkt alltid överensstämmer med regeringen i andra frågor också. Ytterligare läsning kan avslöja skillnaderna mellan 'nationella' (central) och 'federal'.

Federal
'Federal' betyder helt enkelt att ha en relation till en federation som har en relation till staterna i ett land eller en gemensam stater. Om vi ​​talar om en federal regering, vi bara betyda att det är en regering som drivs av olika tillstånd gör hela ekonomin i landet. Till exempel, om vi tar USA, har vi en annan regulator för en annan stat; Det finns en annan politisk person, etc. Det är, varje stat körs av sin egen självstyre. Men om vissa frågor sker internt, då hela landet påverkas inte av det. En federal land, men har sin egen stor regering som är, i fallet med en mycket stor ekonomiskt utvecklat land, mycket viktig. Det är mycket viktigt att den centrala fackliga regeringen håller reda på de skatter och lagar som den federala regeringen. 'Federal' inte alltid hänvisar till delstatsregeringen. I vissa länder, 'federal' är en term som används för en union av stater.

Några exempel på federala länder är regeringarna i: Australien, Österrike, Argentina, Belgien, Kanada, Tyskland, Indien, Malaysia, Mexiko, Nigeria, Pakistan, Ryssland, Schweiz, USA, och Venezuela.Nationell
'National', som det bokstavligen betyder, är något att göra med den nation eller land. Om vi ​​talar om den nationella regeringen, kan vi helt enkelt innebära att det är en regering som nationen eller hela landet fungerar genom att inte ha någon inbördes på något inre federation. Men en nationell regering faktiskt löper längs med den federala regeringen (med några få undantag i vissa länder). Den nationella regeringen kontrollerar alla detaljer i landet från de politiska, sociala och ekonomiska medel. En nationell regering är den största och mest aktiva regeringen.

Några exempel på länder med en nationell regering (utan en federation) är: Människor 'Republiken Kina, Danmark, Frankrike, Georgia, Sovjetunionen, Spanien, etc.

Sammanfattning:

1. 'Federal' innebär något inom en union av stater i ett land medan 'nationella' har att göra med hela nationen.