Skillnaden mellan kurder och araber 

Kurder vs araber

Många etniska grupper lever i Asien, särskilt i Mellanöstern. Två av dessa etniska grupper är araber och kurder. Dessa två etniska grupper finns främst i sydvästra Asien.

Termerna 'Arab' och 'Kurd' kan användas som substantiv och adjektiv. Som adjektiv, de avser de vissa egenskaper eller tillhörighet i den viss etnisk grupp. En person kan sägas vara en arabisk eller en kurd genom att titta på släktforskning, språklig eller kulturell samhörighet på personen.

Tas bokstavligt, en arabisk betyder 'en infödd, invånare, eller ättling från Arabien.' Samma används för en kurd C någon som bor eller kommer från Kurdistan.Kurder och araber har ingen koppling till någon religion, men majoriteten är muslimer. Arabiska och kurder kan också vara medlemmar av andra religioner, inklusive kristendomen, judendomen eller andra mindre sekter.

Muslimska kurder är vanligtvis medlemmar av Sunni fraktion medan arabiska muslimer är en del av Shia fraktion.

Ursprungligen, kurder och araber var nomad människor men fann bosättningar över tiden. Araberna är koncentrerade på den arabiska halvön, men är också utspridda över hela världen. Kurder, å andra sidan, har en uppgörelse som kallas Kurdistan men är inte en officiell territorium. Uppgörelsen omfattar delar av Turkiet, Syrien, Iran, Irak och andra nära länder.

Båda etniska grupper har sina egna distinkta språk. Araberna har det arabiska språket, tillsammans med ett numeriskt systemet. Kurder, under tiden, talar kurdiska.
Kurderna är ofta minoritet etnisk grupp i något land de finner uppgörelse (bortsett från Kurdistan) medan araber tenderar att vara den största etniska gruppen i samma område. Detta resulterar i sammandrabbningar mellan de två etniska grupper i dessa områden.
Eftersom kurder är ofta minoritet, de ofta be om autonomi från den arabiska majoriteten. Men vissa araber tror att kurder och andra minoriteter bör assimilera eller tillskriver den dominerande etniska gruppen.
Kurder har en lång historia av förtryck i sina bosättningar i Iran, Irak och många länder. Detta förtryck orsakade kurderna att hitta en kurdisk uppgörelse. Detta senare känd som Kurdistan, vilket bokstavligen betyder 'landet av kurderna.' Det finns fortfarande ingen kurdiska nationalstat.
Araber härstammar från semitiska människor medan kurderna är en heterogen blandning av Median, semitiska, turkiska och armeniska profiler.
Sammanfattning:

Araber och kurder är två etniska grupper som har sitt ursprung i sydvästra Asien, särskilt i Mellanöstern. Båda etniska grupper är huvudsakligen muslimer men har även anhängare i andra religioner och sekter som kristendom, judendom och många andra.

En arabisk är en person som är genetiskt, kulturellt och språkligt anslutna till arabiska traditioner, stammar, eller härstamning och språk. Samma behandling ges till kurder C kurd är en person som har kurdiska blod, praktiserar kurdiska traditioner och talar det kurdiska språket.

Araber och kurder är inte religiöst anslutna med en religion. Men de flesta araber och kurder är utövare av den islamiska tron. Skillnaden mellan muslimska araber och kurder är att muslimska araber är shiamuslimer medan muslimska kurder är tillhörde den sunni fraktion.

Kurderna har inte en stat nation men en uppgörelse som kallas Kurdistan, en region som består av delar av länder som Turkiet, Syrien, Iran, Irak och andra länder.

Kurderna är ofta etniska minoritetsgrupper i sina platser för avveckling. Under tiden har de flesta av dessa områden har en arabisk majoritet. Detta resulterar i sammanstötningar mellan två etniska grupper. Vissa kurder väljer självständighet i dessa regioner.