Skillnaden mellan Sovjetunionen och RysslandSovjetunionen vs Ryssland

Både Sovjetunionen och Ryssland är informella namn som tillskrivs längre och mer formella etiketter. 'Sovjetunionen' var en term som används som ett alternativ för unionen Sovjet medan Ryssland kan avse olika saker; specifik geografisk plats, land, regering och folk.

Både unionen Sovjet och Ryssland ligger mellan två kontinenter, Asien och Europa. Men det finns många skillnader mellan de två, trots vissa gemensamma grunder.
De gemensamma grunder mellan Sovjetunionen och Ryssland omfattar en centraliserad regering, en regering med social kontroll förenas av en militär och social ideologi. Båda koncepten var mycket populär och utbredd under det kalla kriget (1947 C 1991). Dessa gemensamma skäl var tydligt under den tid då båda staterna existerade tillsammans.

Sovjetunionen var en union eller samling av 15 republiker. Det fanns från 1922 fram till dess fall 1991. Sovjetunionen var i grund och botten en enpartistat som anslutit sig till den kommunistiska typ av regering. I sin storhetstid, Sovjetunionen var en av de två supermakterna i världen (den andra är Förenta staterna). Medlemmar av Sovjetunionen var länder som sträckte sig från Tyskland till Stilla havet.

Sovjetunionen inte längre existerar efter det upplöstes 1991. Som ett resultat av dess medlemsrepubliker blev självständiga länder. Som en enpartistat och dess sammansättning av 15 republiker, unionen är värd många kulturer och etniciteter i ett, singular tillstånd.Å andra sidan, 'Ryssland' avser ett visst land, regering, och samhälle. För närvarande är Ryssland en federation som arbetar under ett halv presidentens regering. Regeringen leds av premiärministern.

Ryssland har en mycket lång historia. Det har funnits som en kraftfull imperium som togs ner av en revolution. Efter revolutionen, gick det Sovjetunionen som en av dess republiker.
Ryssland var den dominerande republik under existensen av Sovjetunionen. Huvudstad i Sovjetunionen Moskva, Ryssland, och det är också säte för regeringen och makt. Ryssland är också den största av alla 15 lösta republiker, även bifoga en del före detta Sovjetunionen medlemmar i en federation som heter Ryssland.
Fram till denna dag, fortsätter Ryssland att existera som ett land och en regering. Den har sin egen kultur och traditioner som skiljer sig från sina tidigare allierade i Sovjetunionen.

Sammanfattning:

1. Sovjetunionen och Ryssland är inte samma sak, men är mycket nära varandra. Båda uttrycken är också informella etiketter.
2. 'Sovjetunionen' representerade 'Sovjetunionen republiker,' en samling av 15 stater som existerade från 1922 till 1991. Å andra sidan, 'Ryssland' hänvisar till en viss plats, regering, och landet i världen.
3. Som en union hänvisade Sovjetunionen till hela unionen och alla dess 15 republiker. Samtidigt är Ryssland bara en av dessa tidigare republiker men har en avsevärd mängd ström. Ryssland 'stad, Moskva, var huvudstad och centrum för regeringen i unionen.
4. Sovjetunionen bildades 1922 och avslutades 1991. Det användes också en kommunistisk strategi styrning. Däremot fanns Ryssland före och efter Sovjetunionen. Idag är Ryssland 's regering en federal republik. Dessutom har de övriga republikerna i Sovjetunionen bildades som självständiga länder.
5. Sovjetunionen, med sina 15 republiker, är en smältdegel av kultur och etniska grupper. Ryssland har sin egen distinkta kultur, identitet och traditioner som skiljer sig från andra medlemmar.