Skillnaden mellan Mumbai och BombayBombay vs Bombay

Mumbai och Bombay borde 't förväxlas med varandra eftersom de hänför sig till ett och namn samma stad. Det' är bara det att Mumbai är det nya namnet på metropolen Maharashtra medan Bombay var sitt tidigare namn.

Mumbai är dubbad som Indien 'chief finansdistrikt och inte överraskande, den mest befolkade staden i Indien. I själva verket har det mer än 20 miljoner invånare att även dvärg befolkningstätheten i landet' huvudstad själv C New Delhi . Som ett centrum för landet 's handeln, är Mumbai erkänt världen över som en viktig Alpha global stad som har den största BNP i de flesta av Asien (i synnerhet bland de centrala, västra och södra asiatiska länder) och som har den största rikedom bland alla andra viktiga städer i landet.

Geografiskt är Mumbai består av sju större öar som en gång var under härska av den portugisiska före dess fångst av Ostindiska kompaniet. Arabiska havet gränsar flera av dess gränser. Nämnda öarna tidigare fylld med byar som Worli och Girgaum, vars namn ekade i hela regionen och noterades i redovisningen av kända resenärer som Ibn Batutta. I den 18: e århundradet, var det britterna som är etablerade en hamn i området som bidrog till bommen i befolkningstillväxten och infrastrukturutveckling. Den totala befolkningen tycktes växa okontrollerat sätt överskuggar de enskilda byar och samman för att bli storstad känd som Bombay idag.

Historiskt sett var det en portugisisk författare, vid namn Gasper Correia, som var först med ansvar för myntat begreppet 'Bom Baim' som betyder 'bra, lilla viken.' Det var bara i 17-talet som den brittiska, som hade börjat ockupera området, formellt bytt namn staden till Bombay. Och så namnet 'Bombay' blev dess officiella namn stad under många århundraden efter det.Senare, de lokala folks i staden (övervägande Guajarati och marathi) kände behovet av att byta namn på staden efter utgången av det brittiska Imperial regel, och att det måste namnges efter Mumba, Kali gudinna 'namn, och AAI som betyder 'mamma' i marathi modersmål. flytten till förändring slutade med skapandet av staden 'nya namnet Mumbai. Ändå var det bara på grund av 1997 parlamentet att den officiella övergången till det nya namnet staden kom att bli, men det nya namnet redan förverkligats så tidigt som 1995.

Det fanns många skäl till namnbytet. Först var det för att stärka den lokala marathi identitet. För det andra, 'Bombay' lät som en skadad engelska alternativt namn för 'Mumbai', som många av lokalbefolkningen 't liknande. Slutligen namnet' är något som påminner om den brittiska koloniala arvet Bombay '.

Sammanfattning:

1. Mumbai är det nya namnet för Indien 's chef, finansdistrikt.
2. 'Bombay' är den tidigare namnet 'Mumbai' som är metropolen Maharashtra.
3. En portugisisk författare myntade namnet 'Bombai', som härrör från en term som betyder 'bra, lilla viken.' Strax efter var det britterna som formellt ändrade det till Bombay.