Skillnad mellan N.Z. och U.S. N.Z. vs U.S.

Nya Zeeland (N.Z.) och Amerikas förenta stater (USA, US) är två länder med en stor skillnad i kultur, språk, mat, och regeringen. Medan de båda viktiga aktörer i världsekonomin, är Nya Zeeland en av de ledande exportörerna av mejeriprodukter medan USA är den största importören av varor.

Nya Zeeland är en konstitutionell monarki och en parlamentarisk demokrati. USA, å andra sidan, är en konstitutionell republiken och en representativ demokrati. Medan engelska talas i båda länderna, Nya Zeeland engelska blandat med Maori ord.

Nya Zeeland är ett land som ligger i sydvästra Stilla havet. Den består av Nordön, Sydön, och flera små öar. Dess första nybyggare var polynesier som utvecklat Maori kultur.
Förenta staterna är ett land som ligger i centrala Nordamerika med två av sina 51 stater, nämligen Hawaii ligger i mitten av Stilla havet och Alaska ligger i nordvästra Nordamerika. Den har en mycket blandad befolkning består av invandrare från andra länder utöver de indianer och ättlingar till dess kolonisatörer. Därför att de är belägna på olika delar av världen, finns det också en stor skillnad i deras tidszoner. Eftersom USA har ett stort område, även dess städer, stater och territorier har olika tidszoner.

Nya Zeeland är 16 timmar före USA baserat på Wellington och Washington, D.C. tid, och det är 18 timmar i förväg baserat på Auckland och Denver tid. För att få rätt konvertering måste särskilda städer och platser anges.
Nya Zeeland, normaltid (NZST) zon är 12 timmar före Greenwich Mean Time (GMT + 12), och det iakttar sommartid från söndag 25 september, 2011, upp till Söndag April 1, 2012.

USA har sex tidszoner, nämligen:Eastern Standard Time (EST) som är fem timmar efter GMT.
Central Standard Time (CST) som är sex timmar efter GMT.
Mountain, normaltid (MST) som är sju timmar efter GMT.
Pacific Standard Time (PST) som är åtta timmar efter GMT.
Alaska Standard Time (AKST) och Hawaii Standard Time (HST).
Sommartid (DST) som är från 13 mars 2011, till den 6 november 2011. DST inte observerats i flera amerikanska territorier som Hawaii och Guam.

Obs: Tid och datum för början och slutet av sommartid varierar varje år på alla ställen som observerar det.

Sammanfattning:

1. Nya Zeeland är beläget i sydvästra Stilla havet, medan USA ligger i centrala Nordamerika, Hawaii i mitten av Stilla havet, och Alaska i nordvästra Nordamerika.
2. Nya Zeeland tidszon är 12 timmar före Greenwich Mean Time (GMT + 12) medan USA har sex tidszoner: 3. EST (GMT -5), CST (GMT-6), MST (GMT-7) , PST (GMT-8), AKST och HST, och DST.