Skillnaden mellan messianska judar och kristnaMessianska judar vs kristna

Även om båda messianska judar och kristna tror på Jesus, det finns enorma skillnader mellan dessa två grupper. Men har ni redan förmodligen hört att vissa religioner förvirrade messianska judar med kristna eftersom båda tror på vissa kärn läror från de heliga skrifter, särskilt när hedra Jesus. Dessa två inflytelserika religionerna har ganska jämförelse. Att ge oss grundläggande definitioner av dessa två religioner, är det viktigt att veta något om sin tro.

Messianska judar (kallas ibland messianska):
Enkelt uttryckt, messianska judar tror att Yeshua (hebreiska namnet för Jesus) är deras Messias, eller den ultimata befriare. De hävdade att Jesus är inte från mänskligt ursprung men han är verkligen 'Gud Sonen.' I själva verket, messianska judar 'kärn läror diktera att Jesus är den utlovade Messias skriven i Genesis 3:15. De följer också det faktum att personen Israel, är fortfarande den valda nation. De hävdade att även i vår moderna tid, Toran bör ändå lojalt följt.

kristna:
Kristna huvudsakligen följa lärdomarna kristendomen. Deras läror baseras enbart på liv och lära av Jesus Kristus. Själva namnet, 'kristna' som ursprungligen kom från namnet 'Kristus' ett grekiskt namn för Messias. De är övertygade om att Jesus är Messias utlovas i bBible, wWho levererar dem från synd. De följer bokstavligen Kristus inte bara med itsHis läror, men ännu viktigare, deras relation med Gud och med sina grannar.Även om det kan vara en touch av likheterna mellan dessa två religioner, är det relevant att känna till sina olikheter samt att skilja från varandra.

Medan vissa hävdade att messianska judar är moderna kristna, är detta långt ifrån sanningen. Med deras olikheter fjädrar deras unika. Men både sin tro till Jesus eller Yeshua är både kompromisslös, antingen som en messiansk Judisk eller kristen. Både hedrade Jesus som sSavior. Men wWhether är en messiansk Judisk eller kristen, det viktiga är att båda religionerna gör sitt bästa för att följa Jesus, inte bara för att sprida hhis ord, men ännu viktigare, att leva med gott exempel varje dag i våra liv.

Sammanfattning:
1. Traditionella judiska helgdagar är religiöst observeras av de messianska judar som Purim och Chanukah. Kristna inte följer dessa traditioner.
2. messianska fortfarande observera bibliska semester fram till denna dag som Försoningsdagen, Basunhögtiden, och Lövhyddehögtiden. De enda helgdagar kristna observera är de som var med hedendom ursprung som jul, påsk söndagar, och andra moderna traditioner som inte scriptural.
3. messianska judar 'predikar är främst från de hebreiska skrifterna (Genesis till Malakias) medan kristna tror på hela sextio six66 heliga böckerna i Bibeln.
4. messiansk Judisk tror att Toran, modifierad av Jeshua, är fortfarande i kraft. Dessa är de första fem böckerna i bBible: (Genesis, Exodus, Leviticus, Numbers och Deuteronomy). Kristna tror att när Kristus uppfyllde alla de heliga lagar, EEuropeiska Torah bör inte tillämpas längre. 5. Speciellt när de grekiska skrifterna är redan genomförda (böcker av Matthew till uppenbarelse).