Skillnaden mellan Doldrums och häst LatitudesSvacka vs hästlatitud

Svacka och hästbreddgrader finns särskilda havet regioner på jorden. Specifikt svacka är havet bälten nära ekvatorn. Regionen kännetecknas som att ha liten eller ingen vind. Denna brist på luft var ett problem i havet prospektering i senaste århundradena sedan fartyget kan inte röra sig om det inte finns någon vind.

Svacka kan hittas i både Atlanten och Stilla havet. Svacka ligger fem grader i norr och fem grader i söder nära ekvatorn. Bristen på luft i denna svacka kan pågå under en lång tidsperiod. Detta händer eftersom solen 's intensiva hettan bidrar till uppvärmningen av luften, och dess klättrar i atmosfären.

På grund av den stigande fuktig luft kan svacka också utvecklas till extrema väderförhållanden som massiva stormar, stormbyar, åska eller orkaner. Detta resulterande väder stör också ett skepp 's rörelse och resa. Både brist på luft och extrema väder orsaka förluster till havs genom att locka låga leveranser, svält, sjukdom och slutligen döden.

Termen 'svacka' härstammar från de tråkiga eller långsamma erfarenheter av seglare i detta område under 18-talet. Dessa adjektiv senare anpassas och användas för att beskriva platsen.

Å andra sidan, hästlatitud finns också två ocean bälten belägna nära ekvatorn. Hästbreddgrader är placerade på exakt 30 grader norr och söder latitud. Liksom denna svacka, områdena hästbreddgrader har klar himmel med lite eller lågt luftflöde.Hästlatitud kallas också subtropiska breddgrader. De är under en högtrycks ås område som kallas en subtropical kant. Till skillnad från denna svacka, häst latituder skapa torra miljöer och mestadels öknar som Saharaöknen, Atacama öken, Kalahariöknen, och den australiska öknen. Andra områden som hästbreddgrader skapas är de södra delarna av USA, norra Mexiko och Mellanöstern.

Liksom svacka, häst breddgrader har en ovanlig ursprung. Namnet kan hänvisa antingen till häst porträtt eller levande häst kastas överbord av sjömän som korsar Atlanten. Hästarna kastades överbord för att bevara mat och vatten. Dessutom är fartyget 's belastning lättas gör det möjligt att segla på mer önskvärda hastigheter. Den spanska krediterades i kasta levande hästar överbord.

Sammanfattning:

1. Båda svacka och hästbreddgrader är havsområden som kännetecknas av svag eller ingen luftflödet under en längre tidsperiod. Båda områdena är också placerade i Atlanten och Stilla havet. Dessutom båda ställena är nära ekvatorn.
2. Doldrums och hästbreddgrader är belägna på olika platser i närheten av ekvatorn. Svacka är placerade på fem grader norr och söder om ekvatorn. Samtidigt är häst latituder ligger på 30 grader norr och söder latitud.
3. Luften som finns i svacka är fuktigt medan hästen breddgrader 'luften är torr.
4. Doldrums kan orsaka extrema väderförhållanden som stormbyar, åska och orkaner. Å andra sidan, hästlatitud orsaka bildandet av öknar och andra varma och torra områden.
5. Mänskliga offer var också en effekt av svacka och hästbreddgrader i prospektering fartyg. Brist på vind under en längre tid kan orsaka svält, magra leveranser, sjukdom och död av fartyget 'besättning. När det gäller svacka, kan mänskliga offer vara dubbelt om en extrem storm eller orkan visas. Förutom offer kan den resulterande vädret störningen orsakar vrak och skeppsbrutna.