Skillnaden mellan ukrainska och ryskaUkrainian vs Ryska

För utomstående, kommer en Ukraina personen ser nästan samma som en person från Ryssland. Som Ukraina var tidigare en del av det forna Sovjetunionen blocket (Socialistiska republiken Sovjetunionen), förväntas detta, men att ryssar och ukrainare skillnaderna kommer att vara så tydlig som skillnaden mellan kinesisk och thailändsk mat. Även om människor från båda självständiga länder har liknande etnicitet, ras och historia, alla länder har sina unika traditioner och kulturer; så gör dessa två. Den första skillnaden mellan de två länderna är deras nationella flagg, och alla tillhörande emblem och hymner, liksom många andra olika saker. Ryssland 's flagga är ett tricolor av vitt, blått och rött, medan Ukraina' s flagga har gula och blå färger.

Ryssland är större delmängd land som Ukraina var en gång en del. Det finns fortfarande en känsla bland många människor för de båda länderna att återförenas i den forna glans Moder Ryssland. De existerar tillsammans på samma sätt som CIS idag, eller i Oberoende staters samvälde. Ultra-nationalistiska militanta, å ena sidan, vill återförenas Moder Ryssland till sin forna glans, medan ultra-radikala separat vill bryta det ytterligare på grund av tortyren de påstår sig ha lidit under efterkrigstidens kalla kriget-eran diktatur period enligt Sovjetunionen. Ryssland står inför jämförelsevis väldigt få terroristattacker jämfört med Ukraina. Ukraina är nära till västländerna i Centraleuropa, och om man inte var 't höra att det var en del av det forna Sovjetunionen, en skulle kunna tro att det var ett oberoende europeiskt land, som Grekland och Italien, som ligger i dess närhet .

Språken i båda länderna är mycket lika, och om du använder någon ryska översättningsprogram, kommer det att fungera för ukrainska och vice versa. Ett enkelt sätt att skilja skript skulle vara att leta efter massor av exempel på ett brev som ser ut som en engelsk 'I', med två prickar över det '' som skulle vara ukrainska (?); Om inte, skulle det vara ryska. De liknar eftersom båda är slaviska språk, men de är båda anses två olika språk, och inte två olika dialekter av samma språk. En annan stor skillnad är att i Ukraina på 'g' låter som ett 'h'. Båda språken har härstammar från en gemensam förfader '' 'Proto-Eastern slaviska', och de grenade ut från det cirka 1500 år sedan.

Ukrainska har en hel del polsk inflytande, eftersom det var en herravälde Polen under en lång tid. Ironiskt nog, den allra första Rysslands huvudstad var Kiev, och styrdes av Grand Prince i Kiev. Ukrainare hänvisar till vodka som 'Gorilka'. Fack uttalas som 'pidnos' i Ukraina och 'podnos' på ryska. Precis som på engelska, skiljer sig från amerikansk engelska (starkare intonation och kraft på ord) hur brittisk engelska, de slaviska språken liknar C Ukrainska är mer som brittisk engelska.Sammanfattning:

1) Ukraina har starkare intonation än ryska.

2) Ukraina var en del av Sovjetunionen / Ryssland, och är en mycket mindre land.