Skillnaden mellan PST och PDTPST vs PDT

Världen är elliptisk och, som sådan, olika platser uppleva en annorlunda klimat, väder, naturfenomen, och tid. Den roterar runt solen, som förser den med ljus under dagen och reflekterar ljus från månen under natten.

Eftersom världen går runt solen, delar av det upplever dagsljus på en gång medan de andra delarna upplever natten. Efter några timmar, är denna omvända och cykeln går på hela året.

På grund av detta, har varje del av världen sin egen standard tidszon. Det finns mer än 25 världens tidszoner som sträcker sig från -12 GMT till 0 GMT och 12 GMT. De värderas 15 graders nollmeridianen på Observatory Greenwich i Greenwich, England.

Några av de tidszoner är: Europeiska central Time (ECT), Östra afrikansk tid (EAT), Australien Central Time (ACT), Mountain, normaltid (MST), Central Standard Time (CST), Coordinated Universal Time (UTC), och Pacific Standard Time (PST).

Förenta staterna och Kanada använder Stilla tidszon eller PT. Den är baserad på den 120: e meridianen väster om observations Greenwich. Det kallas Pacific Standard Time (PST) på vintern och Stilla Daylight Time (PDT) i sommar.Pacific Standard Time (PST) är åtta timmar bakom Coordinated Universal Time (UTC-8). I Förenta staterna är det används under vintern i Kalifornien, Idaho, Nevada, Oregon och Washington. Det är också används i den kanadensiska provinsen British Columbia utom Cranbrook, gyllene, och Invermere. Den används också i Yukon. Den mexikanska delstaten Baja, Kalifornien använder också PST på vintern.

På sommaren är det Pacific Daylight Time (PDT) som används. Tid flyttas en timme före den vanliga tiden under sommaren att utnyttja de längre sommardagarna och bidra till att spara energi i processen. Det börjar på den andra söndagen i mars varje år. Det slutar på den första veckan i november varje år när tiden åter flyttas tillbaka en timme. Detta görs eftersom vintern har kortare dagsljus tid.

De flesta delar av världen observerar sommartid tid under sommaren. Beroende på var man befinner sig, är det ett annat namn som är i enlighet med tidszonen som används i just den platsen.

Sammanfattning:

1. Pacific Standard Time (PST) är den tidszon som används i USA, Kanada och flera andra länder under vintern medan Pacific Daylight Time (PDT) används av dessa platser under sommaren.
2. PST är åtta timmar bakom Coordinated Universal Time (UTC-8).
3. Vid användning av PDT, är tid flyttas en timme framåt medan den flyttas en timme bakom tillbaka till sitt ursprungliga tid när PST används igen.
4. PDT används för att utnyttja den längre tid på dagen under sommaren för att bidra till att bevara energi medan PST används under vintern som har kortare dagar än sommaren.