Skillnaden mellan buddhism och SikhismBuddhism vs? sikhism

Buddhism och Sikhism är religioner som ofta följs över hela världen. Även om dessa två religioner har sitt ursprung i den indiska subkontinenten, de är olika i många avseenden, såsom tro, gud, medel för frälsning och skrifter.

När de två religionerna jämförs, är sikhismen den yngsta religion i världen. Buddhismen går tillbaka till 530 f.Kr., medan Sikhism går tillbaka till 15: e århundradet.

En Dharmic religion, centra buddhismen runt liv och läror Gautama Buddha, som tros vara upplyst. Sikhism centreras kring de läror GuruNanak Dev och tio på varandra följande experter.

När man jämför begreppet gudomar mellan de två religionerna, tror buddhismen i gudomar som är upplysta medan Sikhism tror på en enda Gud och läran enligt Gurus.

Enligt buddhismen, blir en man frälsning genom att öva Vipassana Samadhi meditationer. Samadhi förbereder åtanke för vipassana, vilket gör att följaren att se livet 's fyra ädla sanningar. Per sikhism, en person får frälsning om han dyrkar Gud utför goda gärningar och också göra samhällstjänst. En person bör också bekämpa de fem onda '' Ilska, Ego, Girighet, Attachment och Lust.

När man tittar på skrifterna, är buddhismen baserat på Tipitaka och Sutras. Å andra sidan, är Sikhism baserat på Guru Grant Sahib.

När platsen för dyrkan av anhängarna av buddhismen kallas tempel eller pagoden, platserna för dyrkan av anhängarna av sikhismen är gurudwaras.När man talar om förekomsten av de två troende, kan man se att buddhismen är populär i Sri Lanka, Östasien och Sydostasien. Sikhism huvudsakligen ses i Punjab i Indien.

Sammanfattning

1. Buddhismen går tillbaka till 530 f.Kr., medan Sikhism går tillbaka till 15: e århundradet.

2. Buddhism centra runt livet ett läror Gautama Buddha, som tros vara upplyst. Sikhism centreras kring de läror GuruNanak Dev och tio på varandra följande experter.

3. Enligt buddhismen, blir en man frälsning genom att öva Vipassana Samadhi meditationer. Per sikhism, en person får frälsning om han dyrkar Gud utför goda gärningar och också göra samhällstjänst. En person bör också bekämpa de fem onda '' Ilska, Ego, Girighet, Attachment och Lust.

4. Buddhismen är populär i Sri Lanka, Östasien och Sydostasien. Sikhism huvudsakligen ses i Punjab i Indien.