Skillnaden mellan Punjab och KeralaPunjab vs Kerala

Indien är ett land uppdelat i stater. Två välkända tillstånd från det landet är Punjab och Kerala.

De två stater skiljer sig på många sätt. En punkt i skillnaden är deras plats. Punjab ligger på den nordvästra delen av Indien och anses vara en gränstillstånd med grannlandet Pakistan. Å andra sidan, är Kerala ligger i den motsatta riktningen. Det är i den södra delen av Indien gränsar andra indiska stater och Arabiska havet. Det är också känt som en kuststat.

Klimatet i dessa två delstater skiljer eftersom de är båda belägna i olika delar av landet. Punjab upplever tre säsonger: sommaren, monsun och vinter. Varje årstid har en övergångs klimat innan som leder in en säsong från en annan. Å andra sidan, Kerala som en kuststat har ett tropiskt klimat som består av sommaren och monsun.
Punjab är känt som landet av fem floder och överensstämde med titel Magasinet i Indien. Staten är en jordbruks- och industri tillstånd och kända för de rikaste tillstånd på grund av dess industrier. Likaså Kerala härleder sitt tillstånd inkomster från turism. Dess välkända slogan är 'Gud' s eget land. '

När det gäller befolkning, Punjab och Kerala är också densamma. Punjab staten är känd för sin Sikh stam, en krigare stam som skapat sin egen imperium. Å andra sidan, dravidfolk befolka delstaten Kerala.

Som stater, både Punjab och Kerala har sina egna huvudstäder. Punjab har Chandigarh medan Kerala har Thiruvananthapuram. Kerala har tidigare ades 1956, 10 år tidigare än Punjab. När det gäller området ranking, Punjab rankas 19: ei landet medan Kerala är på 22: a plats. Punjab har också flera distrikt med 22 medan Kerala har bara 14.Båda tillstånden är indelade i tre regioner. Punjab har Malwa, Majha och Doaba. Samtidigt har Kerala Malabar, Kochi och Travancore. Punjab har sex större städer till sin kredit medan Kerala har de fem bästa städerna i Indien.
Det finns också en skillnad när det gäller officiella språk. Punjab 's officiella språk är punjabi och hindi. Däremot har Kerala malayalam och engelska. Båda tillstånden har vart och ett av de officiella språken i landet.

Staten 'namn ursprung är också annorlunda. Namnet' Punjab 'kom från persiska ord.' Kerala 'å andra sidan, har sitt namn härrör från sin egen lokala språket, malayalam.

Religionen är också en fråga om kontrast. Punjab domineras av den sikhiska religionen följt av hinduism och islam. Kerala har Hinduism som sin dominerande religionen följt av islam och kristendom.

Punjab och Kerala båda har intressanta historier. Punjab har varit en viktig inkörsport för andra utlänningar till Indien i antiken. Å andra sidan, är Kerala nu ett turistmål för utländska turister. Dessutom var modern Punjab skapades genom separation. Det var först separeras som British Punjab och senare som indiska Punjab. Däremot var Kerala bildas genom att kombinera malayalam språkiga områden i en stat. Detta upprätthölls under omställning lagen staten.

Sammanfattning:

Punjab och Kerala är två indiska delstater med många skillnader. Till att börja med är det delstaten Punjab som ligger i nordvästra området av Indien medan Kerala ligger i den södra delen av Indien. På grund av sina platser, är Punjab gränstillstånd medan Kerala är en kuststat.

Den sikhiska stam dominerar Punjab tillstånd medan delstaten Kerala har dravidfolk som sin primära befolkning.

Båda staterna har olika sätt att etablering. Punjab skapades på grund av en separation av den brittiska Punjab och den indiska Punjab. Å andra sidan, var Kerala bildades genom en lag, Omorganisation lagen om statliga, genom att kombinera malayalam språkiga områden.