Skillnaden mellan sunni och AhmadiSunni vs Ahmadi

Sunniter och Ahmadier är två sekter av muslims.Though de två sekter tror på Koranen och Mohammed, de två sekter skiljer sig i många avseenden, inluding sin övertygelse. Sunniter, även känd som Ahl as-Sunnah eller Ahl as-Sunnah wa 'l-Jama' h, är den största valören av Islam samhället.

Vid en jämförelse med de Ahmadier, är Sunnis anses vara mer ortodoxa. En av de stora skillnader som kan ses mellan sunni och Ahmadi är i profet. Ahmedias tror inte att Mohammed är den sista profeten. De tror att Mirza Ghulam Ahmad av Qadian är profeten som är tänkt att komma. Detta är en stor kränkning av islam, som anser Muhammed som den sista profeten. Å andra sidan, sunniter tror på profeten Mohammed.

Medan sunni sekt har en lång historia, var Ahmadia rörelsen grundades endast i 1889. De sunniter tror att profeten Muhammed inte utse någon efterträdare att leda samhället före sin död. Efter Mohammed 'död, valde en grupp av hans framträdande anhängare Abu Bakr Siddique (profet' far-in-law) som första kalifen.

Den Ahmadia rörelsen grundades av Mirza Ghulam Ahmad. Han hävdade att den utlovade Mahdi väntade av muslimer och Messias av Kristus. De Ahmadier tror på väckelse och propogation av islam.

Sunni är ett ord som är härledd från Sunnah, vilket innebär läror Prohet Mohammed. Detta innebär att Sunni är ett ord som refererar till anhängarna av profeten Muhammed. Även Ahmadia bildades den 19: e-talet, bara antog namnet ett decennium senare. Ghulam Ahmad i ett manifest av 1900 sade att namnet var inte en hänvisning till honom men hänvisade till Ahmad, ett annat namn på profeten Muhammed.

Sammanfattning1. sunniter är den största valören Islam gemenskap.

2. Ahmedias tror inte Muhammed som den sista profeten. De tror att Mirza Ghulam Ahmad av Qadian är profeten som är tänkt att komma. Sunniter tror på profeten Muhammed.

3. Vid en jämförelse med Ahmadias, är Sunnis anses vara mer ortodoxa.

4. Medan sunni sekt har en lång historia, var Ahmadia rörelsen grundades endast 1889.

5. Ahmadia rörelsen grundades av Mirza Ghulam Ahmad. Han hävdade att den utlovade Mahdi väntade av muslimer och Messias av Kristus.