Skillnaden mellan latinamerikanska och spanskaSpansktalande vs spanska

Ursprungligen termen 'Hispanic' användes för att hänvisa till folk, kultur, mat och andra saker som rör Hispania eller Iberiska halvön utgörs av länderna i Spanien och Portugal.

Efter koloniseringen av den nya världen av Spanien och Portugal, har det kommit att beteckna kultur och människor i deras kolonier som har kulturellt påverkas av de båda länderna. Dessa länder har anpassat språk de två kolonisatörerna samt deras seder och traditioner. Efternamn människor i dessa kolonier är artighet av Spanien och Portugal som många av deras folk har giftermål med kolonisatörerna.

Termen används oftast i USA för att hänvisa till personer som kommer från länder i Centralamerika, som har varit kolonier i de två länderna samt de amerikanska medborgare som är av latinamerikanskt ursprung. Ordet 'latinamerikanska' kommer från det latinska ordet 'Hispanicus' som betyder 'från Hispania eller Iberiska halvön.' Det kom senare att hänvisa till de spansktalande delar av världen och ännu senare till spansktalande amerikaner medborgare i Latinamerika härkomst.

Termen 'spanska', å andra sidan, avser alla saker, människor, religion, musik, språk, kultur, traditioner och mat som hänför sig till det land Spanien. Den hänvisar till det spanska folket och deras olika egenskaper. Även kallade spanjorer, det spanska folket har stenåldern människor som förfäder. Senare kelterna, Turdetanians, fenicier, greker, kom kartagerna och romarna att upprätta bosättningar.

Det spanska språket kallas också Espanol eller Castillan. Det är ett romanskt språk från iberoromanska grupp som utvecklats i den 9: e århundradet. Det talas av nästan tio procent av världens 's befolkning och är en av de sex officiella språken i FN.Spanska köket, å andra sidan, består mer av fisk och skaldjur och vete, även om det har påverkats av mat från andra delar av världen. Paella, tortilla, embutido, chorizo ​​och jamon är bara några av de mest populära kulinariska erbjudanden.

Spanien är ett land med en övervägande katolsk befolkning, och det hjälpte i kristendomens spridning över hela världen genom kolonisation. Idag, 97 procent av befolkningen är romersk-katolska med flera mindre religioner som omfattar de andra 3 procent.

Ordet 'spanska' kommer från det gamla franska ordet 'Espaigne' och den gamla engelska ordet 'Speonisc' som betyder 'Spanien' eller 'spanjoren.' Dess första kända användning i engelska språket var på 13-talet.

Sammanfattning:

1. 'Hispanic' var ursprungligen tänkt att hänvisa till de människor, kultur och annat som rör den iberiska halvön eller Hispania medan 'spanska' används för att hänvisa till alla saker som rör landet Spanien.
2. Idag 'Hispanic' används för att hänvisa till de spansktalande människor i alla delar av världen i synnerhet i USA, medan 'spanska' hänvisar till språket, folk, mat och andra saker som rör Spanien.