Skillnaden mellan vintern och vårenVinter vs Spring

Våren och vintern är två av de fyra huvudsäsonger på planeten som kan variera beroende på geografiskt läge och miljö klimat. Under vintern och våren, det finns vissa händelser som äger rum som exemplifieras av förändringar med naturen. På grund av jordens 'naturliga revolution, dessa säsonger kom att bli.

Våren är den tid då naturen och växtligheten börjar ytan igen. Vintern är den andra änden av linjen, där omgivningen görs inte främjar för växternas tillväxt och utveckling. När det gäller den ordning de inträffar, är fjäder tekniskt främsta eller första säsong som vanligtvis inträffar någon gång mellan månaderna mars och maj för norra delen av världen (tempererade zoner) medan september till november för dem som bor i den södra halvan.
Våren är länken mellan säsongen av vintern och sommaren. Geografer, miljöaktivister, och poeter har alla anses denna säsong som en tid för återfödelse. Detta kan också tas i sin mest bokstavliga bemärkelse eftersom (som nämnts) mest liv kommer att återfödas under denna tid på året. Dessutom, under vårdagjämningen, den totala dagtid kommer cykeln så långt som 12 timmar och fortsätter att öka som våren fortskrider.

Astronomiskt sett börjar våren med märket av vårdagjämningen runt 20-21 mars för den nord medan September 22-23 i söder. Beakta det finns fortfarande vissa länder som inte är beroende på uppkomsten av vårdagjämningen som Australien, Nya Zeeland och Sydafrika där deras vårsäsongen börjar vanligtvis den 1 september i norr, vissa europeiska länder (dvs. Irland) uppleva en annan början av våren som är den 1 februari.Vintern är utan tvekan den kallaste årstiden. I norra halv händer vinter gång runt Dec-FEB medan den södra halvan av planeten upplever vintern mellan juni och augusti. Det är också fördelaktigt att veta att den norra halvan lutar på väg till solen, vilket leder till sommarsäsongen i de regioner som tillhör denna halvklotet. Vid denna tid, är mest sannolikt att uppleva vintern den andra änden (södra halvklotet). Under den senare hälften av året är det södra halv som kommer luta på väg till solen vilket resulterar i uppkomsten av sommaren i de flesta regioner i denna halvklotet. Den andra hälften upplever vintern.

Sammanfattning:

1. Vintern är den kallaste årstiden.
2. Våren är en tid för återfödelse av vegetation och flora samt en markant ökning av aktiviteten hos djur.
3. Under vintern är tillväxten av vegetationen stoppas och många arter dör ut även. Många av de däggdjurs faunan kommer att nå en stillastående och viloläge.