Skillnaden mellan Kavod och ShekinaKavod vs Shekina

Kavod, som nämns i Gamla Testamentet betyder 'Herrens härlighet' eller 'Lovad vare Herren' så det är ett sätt att bevittna sin skönhet och utstrålning. Upprepas omkring 34 gånger i Gamla Testamentet. Det har också nämnts som är relaterade till något tungt, både fysiskt och bildligt. Tar till exempel, Mos 17:12 (Moses 'händer var tung) Så i huvudsak innebär ordet some som är tungt eller tunga och det som glorifierar Herren i Psaltaren 3:.. 3 kavod Guds används för att hänvisa till hans sköld och i Job 29:20 Job 's kavod är parallellt med sin båge. Den ursprungliga betydelsen av kavod är strids vapen. Denna betydelse av 'beväpning' är ansluten till den bokstavliga betydelsen av roten av word of kavod vilket är 'tunga' som krigsmateriel är tunga.

Där Kavod betyder i huvudsak Guds härlighet. Det gör att hålla flera olika betydelser som inkluderar; wealth- såsom i den allra första användningen av ordet i Bibeln (Mos 31: 1), rykte (Gen 45:13), kvantitet eller glans. Faktum är att alla dessa ord komplimang roten som betyder 'ära' eller värdighet.

Shekinah å andra sidan betyder 'stolthet' och är ofta förknippat med människor. Om detta innebörden av Shekinah är Concerne hänvisar Shekina till stolthet människan medan kavod hänvisar till ära eller stolthet Lord.However, detta innebörden av Shekinah är inte lika vanligt förekommande som innebörden 'boning'. Verbet form av ordet shekinah, dvs shachan har nämnts en gång i Bibeln. Ordet shakan (shachan), betyder 'boning', att 'lösa, bor, eller bebor'. I flykten 25: 8 och 9
Konstruera ett tabernakel för mig, så att jag kan bo (shakan) bland dem. Som sådan, kan man säga att 'Shekina' har härstammar från ordet shakan eller shachan. Shekinah (alternativa transkriberats Shechinah, Shekhina, Shechina) är den engelska stavningen av hebreiska ord som betyder ära eller utstrålning av Gud eller Gud vilar i sitt hus eller tabernaklet bland sitt folk. Själva ordet myntades av rabbiner och används oftast i rabbinska judendomen. Det är en ockult term som till skillnad från Kavod, inte har nämnts i Bibeln.Shekinah, med den kvinnliga ringen till det som det gör, är också namnet på en gudom. Sabbats och Kabbala föreställningar både centrum kring Shekinah. Enligt Rabbinical judendom, Shekinah representerar gud 's närhet till människan och trots den grammatiskt feminina karaktär namnet Shekinah inte tas som en gudom separat från gud. Den representerar den feminina Guds ande och ära. I grund och botten är kavod ett attribut Gud där som Shekinah är förkroppsligandet av alla Guds egenskaper.