Skillnaden mellan hinduiska och muslimskaHindu vs muslimska

Många har förvirrade hinduer från muslimer och vice versa. Om du noggrant undersöka varje person individuellt, du 'll vara förvånad över att det finns massor av skillnader mellan de två i den utsträckning det finns också många likheter. I själva verket, det' sa tydligt samband mellan hinduism och islam, religioner i hinduiska och muslimska respektive. Det är inte heller förvånande att lära sig att de två religiösa grupper tenderar att slåss ofta, historiskt sett.

Det är deras olikheter som utgör gränsen mellan dem. Främst hinduer tror på många gudar eftersom hinduism är en polyteistiska religion. Muslimerna, å andra sidan, är monoteistiska eftersom, liksom kristendomen, de tror på endast en högsta Gud. På grund av den polyteistiska natur Hinduism, verkar det som deras gudar är närvarande i allt och medan islam tror på gudomlighet Allah.

Det är intressant att notera att två individer från var och en av dessa religioner har vissa reservationer i konsumerar vissa typer av djur. Till exempel är muslimerna inte får äta svin eller fläsk eftersom det har fått en smutsig klang. De äter andra typer av kött, men som lamm, get, ko, och många andra köttprodukter. Däremot hinduer se till att de don 't äta nötkött eller kor. Anledningen till detta är raka motsatsen till hur muslimer ser grisen. Hinduer tror på ko' gudomlighet. Så på grund av sin helighet, det borde 't ätas eller onaturligt dödades av någon.

Även överraskande för en del muslimer 'syn på döden är mer lik kristendomen än jämfört med hinduismen. Muslimer tror att det finns en dom dag, och att de döda väsen' själ så småningom kommer att separeras från den fysiska kroppen i livet efter detta. Hinduerna tror på begreppet reinkarnation. Så dödas själar har möjlighet att komma tillbaka till livet med en annan kropp.En annan intressant Hindu tro är betoningen eller behovet av att göra osjälviska handlingar eller tankar. Ju mer du gör dessa handlingar av vänlighet, desto större är din chans att reinkarneras i ett högre väsen. Du don 't vill bli en myra i ditt nästa liv, eller hur? Men för muslimer, de måste strikt öva fasta under Ramadan och även hålla sig till några viktiga religiösa ritualer såsom namaz, Roza (snabb), och daglig shahadah recitation.

Sammanfattning:

1. hinduer är de människor som följer praxis och övertygelser Hinduism medan muslimer är de som följer Islam.
2. hinduer tror på många gudar, medan muslimer tror på en enda Gud, Allah.
3. hinduer don 't äta kor medan muslimer don' t äta grisar.
4. hinduer tror på återfödelse eller reinkarnation medan muslimer tror på separationen av själen och kroppen efter döden.