Skillnaden mellan Mahayana och Hinayana buddismMahayana vs Hinayana buddism

I buddhismen, vad som kallas ett 'fordon' tolkas metafor eftersom det hänvisar till något som människor använder (rider på) att passera från den så kallade vanföreställningar shore (där det lider) till upplysning strand (delstaten Buddha). En av de viktigaste Buddism grenar betecknas som Mahayana och den andra är Theravada. Dock är Mahayana ofta beskrivs i kontrast med Hinayana eftersom Mahayana är dubbad som 'större, överlägsen eller större fordon' medan den senare är känd som 'mindre, defekt, bristfällig eller mindre fordon.'

Mahayanabuddhism anses av vissa buddhister som 'Bodhisattva Vehicle.' Kärn läror betona att alla har kapacitet att bli Buddha eller vara i ett tillstånd av Buddha. De behöver bara kontinuerligt odla sex Paramitas eller 'fullkomlighet' (det finns 10 i Theravada). Det har betonats inom Mahayana undervisning som en individ är mest sannolikt inte att uppnå ett sådant tillstånd medan han fortfarande lever. Ändå kan staten fortfarande uppnås i framtiden. Mahayana är vidare indelad i olika specifika läror, men i generell mening det lär folk många principer om rening så att de eller samhället som helhet kan höjas till den högsta nivån.

Hinayana läror är mer egennyttiga. Det praktiseras för upplysning av den enda utövaren (på individnivå). Enligt vissa tolkningar, läror Hinayana omfattar en uppsjö av regler, kommentarer, Sutras och de tre grenarna av Tripitaka (Buddhist kanon). Hinayana är också känd av flera utövare som 'fordon för människor i lärande.' Enligt denna praxis betraktades Buddha 'lärjungar uppgift att både lyssna och öva hans läror. Men de bara söka personlig frigörelse och själv perfektion.Vissa forskare till detta datum hävdar att Theravada är synonymt med Hinayana. Men de flesta tror att detta borde 'inte vara fallet eftersom Theravada är en distinkt gren av buddhismen medan Hinayana inte längre existerar idag. Faktum är att de avstår från att jämföra Hinayana till Theravada eftersom de förra har en liten, nedsättande klang. På samma sätt andra omfamna Theravada gren som är kvar av den gamla buddhistiska skola som inte accepterar de läror sutror av Mahayana.

Sammanfattning:

1. I buddhismen, hinayana betyder 'mindre eller sämre fordon' medan Mahayana betyder 'större eller bättre fordon.'
2. Hīnayāna läror betonar personlig upplysning medan Mahayana läror betonar både personlig och massa (andra ') upplysning.
3. Mahayana är en av de två viktigaste Buddism grenar med Theravada är den andra en.