Skillnaden mellan Kuwait och Förenade Arabemiraten (UAE)Kuwait vs Förenade Arabemiraten (UAE)

Kuwait och Förenade Arabemiraten är två olika arabiska länder i Mellanöstern. Anledningen vissa är förväxlas med de två är förmodligen på grund av deras närhet i den arabiska halvön. Dessa två nationer faktiskt skiljer sig i många avseenden: plats, landområdet, ekonomisk situation, och valuta bland många andra olika egenskaper.

Kuwait ligger i den nordöstra delen av Arabiska halvön. I söder ligger Saudiarabien och dess norra Irak. Termen 'Kuwait' faktiskt tas från det arabiska ordet 'akwat', vilket innebär en fästning konstruerad nära en vattenförekomst. Den har en yta på 17,820 km2 och har en blomstrande befolkning på 3. 6 miljoner. Huvudstad Kuwait är Kuwait City.

UAE, helt känd som Förenade Arabemiraten, är mer av en federation än en enda stat enhet. Till denna beskrivning har UAE varit känd under sitt alternativa namnet The Emirates. När det gäller den arabiska halvön och ligger någonstans i den sydöstra delen. Till dess västra ligger Saudiarabien och i söder är det land i Oman. Beläget i den arabiska halvön, delar det samma sjögränser som Iran, Qatar, Irak, Bahrain och Kuwait. Dess totala landareal är mycket större än för Kuwait 82,880 km2.

FAE federation heter så eftersom det är styrs av olika emirs (eller prins) nämligen: Umm al-Quwain, Abu Dhabi, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, Ajman, och Dubai. Alla styr sina respektive emirat som en gång namngavs den Fördragsstaterna. Liksom de flesta länder i Mellanöstern, är Förenade Arabemiraten inte så välsignade med regn och så Kuwait. Tro det eller ej, Kuwait har bara cirka en procent av den totala landarealen som odlad mark.Det finns många andra olika egenskaper mellan de två. UAE valuta är dirham medan Kuwait dinar är den monetära benämning för Kuwait. Som nämnts, är en federation typ av styrning som intrikat ansluter sina sju emirat medan den suveräna nationen Kuwait praktiserar en konstitutionell monarki med ett parlamentariskt system regeringen struktur som används i Förenade Arabemiraten. UAE har även en president som är ansvarig för de interna relationerna mellan varje emirat. Närvaron av en sådan 't verkligen föreslå en konstitutionell typ av regering.

Ekonomiskt har Kuwait fler råoljereserver (rankad 5th) än FAE även om den senare redan rankas som den 6: e största oljereserv i världen. Det (Kuwait) är rikligt förekommande i petroleum som utgör 80 procent av sin regering 's årsinkomst. Kuwait är ännu betraktas som den 11: e rikaste nation på planeten. Däremot FAE utökar ekonomiska förmåga annat än tillit i olja genom stämningen i turism som framgår av den snabba och oöverträffad tillväxt av turismen över de sju emiratiska stater särskilt i Dubai.

Sammanfattning:

1. Kuwait ligger i den nordöstra sidan av den arabiska halvön medan Förenade Arabemiraten är i sydöstra sektorn.
2. huvudstad Kuwait är Kuwait City medan huvudstad UAE är Abu Dhabi.
3. UAE har ett större landområde än Kuwait.
4. UAE är en federation som består av sju olika emirat styrs av sina emirs. Kuwait är en konstitutionell monarki.