Skillnaden mellan norra och södra IndienNorth vs södra Indien

Indien är ett stort land och den mest folkrika demokratin i världen. Landet kan delas in i fem regioner '' norra, södra, östra, västra och centrala. Indien är en flerspråkig, multietniskt och pluralistiskt samhälle, där man kan stöta på en stor skillnad mellan varje region.

Vijayalaya Choleswaram, Pudukkottai, Tamil Nadu. Södra Indien Built c. 850 C.E.

Här, låt oss diskutera några av skillnaderna mellan norra och södra Indien. Båda regionerna har geografiska, kulturella, ras och politiska skillnader.

Norra Indien ligger i Indo-Gangetic vanligt. Mot norr är Himalaya, som skiljer landet från Centralasien. De Vindhya intervall skiljer norr från söder. Södra Indien ligger i halvön Deccan platån. Denna region har Arabiska havet i väster, Bengaliska viken i öster och Indiska oceanen i söder.

När man talar om rasskillnader, är Nord indianer kallas arier och södra indianer som draviderna. I fysik också, det finns många skillnader mellan människor i söder och norr. De nord indianer är längre och kraftigare byggd än södra indianerna. De södra indier är lite mörkare än de nord indianer.

En stor skillnad kan ses i sin dressing stilar. Salwar Kamiz är den allmänt använda klänning av nord indiska kvinnor. Å andra sidan, kvinnor i södra bära saris. Medan män i norr bära Vida, de män i södra föredrar dhotis.

En annan skillnad som kan ses mellan norra och södra Indien är deras mat. Vid en jämförelse med den nord indisk mat, är South indisk mat spicier. De södra indier använda fler tamarind och kokos jämfört med North indianer. De nord indianer använda mjölkprodukter jämfört med folk i södra Indien.

Ancient shiva 'tempel, som ligger på Himachal Pradesh, norra Indien

När man talar om kultur, det finns en stor skillnad mellan norra och södra Indien. Man kan stöta på skillnader i deras musik (Norra Hindustani och södra Carnatic), dansformer och folk.

Indien läskunnighet distribution karta av stater

En guide till södra Indien

En guide till norra Indien

Dosa C En typisk South Indian frukost

Sammanfattning:

1. norra Indien ligger i Indo-Gangetic vanligt. Södra Indien ligger i halvön Deccan platån.

2. Nord indianer benämns som arier och södra indianer som draviderna.

3. De nord indianer är längre och kraftigare byggd än södra indianerna. De södra indier är lite mörkare än de nord indianer.

4. Vid en jämförelse med den nord indisk mat, är South indisk mat spicier.

5. South indianer använder mer tamarind och kokos jämfört med North indianer.

Genom Dev39616 (Eget arbete) [CC-BY-SA-3. 0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3. 0)]
Gpics [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3. 0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3. 0 /)