Skillnaden mellan Delhi och New Delhi
Delhi vs New Delhi

De flesta människor tror att New Delhi är Delhi men det är inte. Det finns faktiskt en skillnad mellan de två platser: New Delhi och Delhi.

New Delhi, som är Indien 'huvudstad, är ett område i Delhi. New Delhi är säte för regeringen i Indien.

Det var i början av 20-talet som New Delhi staden utformade. Den var avsedd som en del av växlingen av kapitalet i det brittiska imperiet från Calcutta till Delhi. Sir Edwin Lutyens och Sir Herbert Baker är arkitekterna som krediteras med utformningen av staden.Både Delhi och New Delhi ligger på stranden av? Yamuna River. Man tror att Indraprastha, huvudstad i Pandavas i Mahabharata epos, är i Delhi. New Delhi faktiskt utformad för att vara i södra Delhi.
Delhi är nu en stat och har en guvernör som chef för regeringen. Indiens regering och Indiens regering gemensamt administrera New Delhi.
Det är mycket svårt att dra en gräns mellan Delhi och New Delhi. Men man kan urskilja skillnaden när man tittar på arkitekturen. I New Delhi finns det Rashtrapathi Bhavan, Secretariat Building, parlamentet, Connaught Place, Lodhi Gardens, Jantar Mantar och India Gate. Ambassaderna i andra länder ligger mot södra New Delhi. Gator och gränder i New Delhi är vackra och snyggt jämfört med dem i Delhi. I Delhi, kan man komma över gamla monument, Mughal arkitektur och gravar. Red Fort, Lotus tempel, Juma Masjid, Humayun grav är några av de gamla monument i Delhi.

Sammanfattning

New Delhi, som är Indien 'huvudstad, är ett område i Delhi.

New Delhi är säte för regeringen i Indien.

Det är mycket svårt att dra en gräns mellan Delhi och New Delhi.

Delhi är nu en stat och har en guvernör som chef för regeringen. Indiens regering och Indiens regering gemensamt administrera New Delhi.

I New Delhi finns det Rashtrapathi Bhavan, Secretariat Building, parlamentet, Connaught Place, Lodhi Gardens, Jantar Mantar och India Gate. Ambassaderna i andra länder ligger mot södra New Delhi.