Skillnaden mellan Zodiac och Constellation Zodiac vs Constellation

Konstellationer definieras som en grupp av stjärnor som bildar ett speciellt mönster och är namngivna och som anges med sina traditionella mytologiska figurer. Zodiacs är också konstellationer, men alla konstellationer är inte zodiac konstellationer. Zodiacs konstellationer är de specifika 12 konstellationer som passeras av solen en gång om året. Zodiac konstellationer är konstellationerna som ger zodiacteckenet för människor.

konstellationer
Konstellationer är grupper av stjärnor som bildar ett specifikt mönster och är erkända av mytologiska figurer och har namn som tillskrivs dem. Konstellationer används för att studera astronomi. Enligt modern astronomi är konstellationerna definierade och erkända områden av sfären kallas himmelssfären. Dessa definierade områden eller konstellationer är internationellt erkända. När framträdande stjärnor som vid en viss närhet till de andra stjärnorna är grupperade kring en stjärnbild på natthimlen av jord, bildar de konstellationer.

Det finns många olika konstellationer erkänns av olika kulturer över hela världen som kinesiska, Hindu, Australian Aboriginal, astrologi och astronomi, men endast 88 anses standard konstellationer erkänns av IAU, Internationella astronomiska unionen sedan 1922. Ursprungligen hade 48 konstellationer definierats och erkänts av Ptolemaios i den 2: a århundradet. Majoriteten av de 88 stjärnbilder har tagits från Ptolemaios. Resten redovisades i 17-18-talen. De flesta av de senaste konstellationer hittades och definieras av Nicolas Louis de Lacaille som ligger i den södra stjärnhimlen. Exempel på några konstellationer är Orion, Sirius, etc.zodiacs
Zodiac konstellationer är en serie av 12 särskilda konstellationer som är internationellt erkänd över vilken solen, månen och stjärnorna rör sig. Den bana längs vilken solen rör sig genom de zodiacs kallas ekliptikan. Ekliptikan har delats in i 12 lika stora zoner. Dessa 12 zoner passeras av solen vid olika tider på året bara en gång, och månaderna genom vilken solen passerar genom dem tillskrivs med en stjärntecken, till exempel, Aries eller cancer, etc.

Zodiacs användes av romarna i 1: a årtusendet f Kr. Konceptet hade tagits från babyloniska astronomi som härrör från Ptolemaios 's studie av stjärnor och en förteckning över de grupper av stjärnor som han hade identifierat och namngivna.
Ordet 'Zodiac' härstammar från latinska ordet 'Zodiacus', som härstammar från det grekiska ordet 'zoidiakos' betyder 'cirkel av djur.' Det är därför en hel del stjärntecknen representeras av mytologiska hybrid djur.

Sammanfattning: