Skillnaden mellan Prairie och PlainPrairie vs Plain

Prairies och slätter sägs vara utbytbara. I friaste bemärkelse, de är. I själva Faktum är att vissa människor, som kommer från olika samhällsskikt, betraktar de två villkor som en och samma. Det beror också på var du befinner dig. Till exempel, vissa människor i ett visst land eller region don 't emot om det finns skillnader mellan de två eller inte eftersom de faktiskt använder dem på samma sätt. Det måste dock stå klart att i de strängaste och mest tekniska mening en vanlig och en prärie är två olika beskrivningar av mark.

För det första är en vanlig en mer allmän term som hänvisar till en yta av plan mark som är trädlösa. Det 'är knappast någon sänkning eller höjning i marken på en slätt. På grund av den breda definitionen av slätter, kan området ointressant till halvtorra, fuktiga och gräs. Några av de mest välkända slätterna är Salisbury Plain (södra Storbritannien) och Babylon Plains (Irak).

En prärie är bara en av typ av vanligt som stäpperna. Det är därför säkert att säga att prärier är slätter medan slätter är inte alltid prärier. Dessutom är en prärien en mer specifik slätt som är mestadels gräsmark i naturen. Gräset trivs i lummiga prärien är perenn i naturen. De kan även innehålla några träd och vissa blommande växter. En prärien kan också vara en öppen slätt område med särskild väder och unika Biome egenskaper.

På grund av sin mycket specifika eller minskat definition termen 'prärien' oftast kopplade till den nordamerikanska Great Plains och de kanadensiska prärien områden som de som ligger i Alberta, Saskatchewan, och Manitoba. Det finns också flera olika typer av prärien enligt gräs höjd. Det 'är den tallgrass prärien, det midgrass eller blandad prärien och shortgrass prärien.Etymologically, är ordet 'prärien' en fransk rot 'La Prairie' och användes ursprungligen för att beskriva de bördiga ängarna i den södra delen av Frankrike. Det var bara på 1700-talet att begreppet absorberades den amerikanska ordboken. Ändå engelska har också en egen term som används för att beskriva liknande trädlösa, öppna områden i Storbritannien, 'slätter.' Detta ord senare omfamnas av majoriteten av människor världen över. 'Plains' kan också användas för att beskriva de flacka områden av andra jordisk ytor sånt på månen och andra planeter. Den används också för att beskriva platta bottnar.

Sammanfattning:

1. En prärie är bara en typ av vanligt. Det är en mer specifik typ av landområde.
2. En vanlig är en mer allmän term som beskriver alla öppna plan yta att 's trädlös.
3. 'Prairie' är en term som används för att beskriva några av de stora slätterna i Nordamerika och Kanada.