Skillnaden mellan jul och jul Xmas vs jul

Kristna fira födelsen av Jesus Kristus varje 25 december, även känd som juldagen. Även om den exakta tidpunkten för hans födelse är inte känt, det var placerad mellan 7 och 2 BC bygger på de två kanoniska evangelierna i Nya Testamentet. Datumet valdes för att sammanfalla med den romerska vintersolståndet och nio månader sedan befruktningen av Jesus. Det är en kristen helgdag präglas av festligheter och familj samvaro där människor ge gåvor till varandra särskilt för barn.

Människor förbereda sig för jul några veckor före sin fest. Hem är dekorerad med julgranar, ljus, mistel och julkrubbor. Julsånger kan höras från så tidigt som i oktober. Företagen upplever ökad aktivitet under denna tid som människor köper nya kläder och accessoarer för sina barn, att mat förbereda på julafton, och gåvor att ge dem de älskar.

Alla dessa görs för att fira födelsen av Jesus Kristus, den tid då Gud sände sin son för att rädda världen från synd. Även om det finns mycket debatt om det exakta datumet för hans födelse, kristna accepterar i allmänhet 25 december som dagen av Jesus 'födelse. Ordet' Christmas 'kommer från den gamla engelska ordet' Cristes maesse 'eller' Kristus 's massa' som skrevs för att bilda ett ord med början i den 14: e århundradet. Det härstammar från det grekiska ordet 'Christos' (Kristus) och det latinska ordet 'missa' (massa).

Ordet 'Xmas,' på den andra sidan, används som en förkortning av ordet 'jul'. Bokstaven 'X' kommer från den grekiska bokstaven 'chi', den första bokstaven i det grekiska ordet för 'Kristus' och 'maesse' från den gamla engelska ordet för 'massa'. Ordet är att betrakta som en informell form av ordet 'jul' och som sådan, inte bör användas i formella texter. Det har varit i bruk sedan år 1100 skrivs som 'Xpes maesse.' Det utvecklades till ordet 'Xmas' under mitten av 18-talet.Även om orden 'Kristus' och 'Christmas' har förkortats på engelska under de senaste 1000 åren, en hel del kristna fördömer användningen av Xmas stället för julen eftersom det tar ut 'Kristus' från ord som är tänkt att fira hans födelse. Det är mer förknippad med kommersialiseringen av semester, med reklam i stor utsträckning använder det eftersom det är mer kompakt, kort och koncis. Men det stavas, men spelar egentligen ingen roll så länge människor vet vad julen står för.

Sammanfattning:

1. jul eller juldagen är det semester som firas av kristna som Jesu Kristi födelse medan Xmas är en förkortning av ordet.
2. Ordet 'Christmas' kom från det grekiska ordet 'Christos' och det latinska ordet 'missa' medan ordet 'Xmas' kom från den första bokstaven i det grekiska ordet för 'Kristus' och ordet 'massa'.