Skillnaden mellan Abbey och katedralenAbbey Vs Cathedral

Även för icke-katoliker, särskilja ett kloster från en katedral är inte så svårt. Kort sagt, ett kloster är som ett kloster men en mer mogen version av en sådan. Under direkt överinseende av sin abbedissan (den andliga moder) och eller abboten (den andlige fader), är klostret där den religiösa (munkar och liknande) bor. På denna plats, det finns massor av dem, åtminstone ett dussin.

Abbeys, som en struktur eller plats, är en grupp av infrastruktur som består av många små byggnader som en separat kloster, kloster, plats för att ta emot gåvor från offerers från utsidan, och naturligtvis en plats för tillbedjan bland andra specialiserade centra. Abbeys är därför komplex med varierande centra. Varje centrum är avsedd för ett särskilt ändamål som grooming, levande, gemenskap insamling, be och andra funktioner.

Härstammar från det latinska ord som bokstavligen betyder far 'Abbatia' ett kloster kan också kallas som ett nunnekloster. Men denna term vanligen inte används för det ger en viss förvirring till den tekniska definitionen av ett kloster genom att beskriva det som en plats för endast nunnor.

Domkyrkan är närmare liknas vid en typisk kyrka. Men till skillnad från de flesta kyrkor är katedralen anses vara den främsta kyrkan (den stora) religiösa etablissemanget i en viss stift. Det kanske inte är den största kyrkan i staden men det hus tron ​​biskopen. Och till skillnad från kloster, är katedraler leds av biskoparna.

Taget från det latinska ordet 'cathedra' som bokstavligen betyder säte ordet domkyrkan var ursprungligen ett adjektiv som beskriver en kyrka som i domkyrkan. Numera är det allmänt accepterat som ett substantiv som hänför sig till en struktur eller plats för tillbedjan. Även om katedralen är också ett centrum för många funktioner både medborgerliga och sociala, är det huvudsakliga syftet för att uppföra en katedral att fungera som en plats för tillbedjan.Den har en hierarki styrs av den episkopala valör som den lutherska, anglikanska och romersk-katolska kyrkor. Att den centrala kyrkan i stiftet, är katedraler ofta utformade eller konstruerade som anmärkningsvärda byggnader.

I en annan mening (icke-biskops), kan katedraler också avser de kyrkor som är vördade på grund av deras betydelse och stor betydelse. Denna definition är dock avskräckas från att användas för det ger förvirring skilja en katedral från en vanlig kyrka.

1. En abbey leds av Abbot och eller abbedissan, medan katedralen leds av biskopen.

2. En abbey är mer av ett kloster medan en katedral är mer av en kyrka.