Skillnaden mellan islam och judendomIslam vs judendomen

Religionen har alltid varit ett känsligt ämne att diskutera, med tanke på det faktum att människor har sin egen uppsättning av åsikter och övertygelser. Men det är ändå bra att lära sig om andra människor 's religioner, så att vi kan behandla dem bättre, och ännu viktigare, respektera sina egna föreställningar. Du kanske blir förvånad över hur människor, trots att de har olika religioner, faktiskt har samma tro i de flesta aspekter av livet. Här kommer vi ta en titt på skillnaden mellan islam och judendom. Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan de två?

Islam betyder bokstavligen underkastelse till Gud. Det är en religion som följer läror som finns i Koranen 'en, den bok som ger undervisning i Allah, deras Gud. De följer också undervisningen av profeten Muhammed.

De som utövar islam kallas muslimer, mening, 'en som lämnar'. De anser att deras religion att vara färdig och universell version av monoteistisk tro. På samma sätt, de följer islams fem pelare, som hänvisar till de fem arbetsuppgifter som förenar dem som en gemenskap.

Islam är den näst största religionen i världen, och dominerar i Mellanöstern, Nordafrika och en stor del av Asien.

Judendom, å andra sidan, är en religion som är uppbyggt kring principen och etik som finns i den hebreiska bibeln, känd som Tanakh. Det tros ha börjat samtidigt som Guds förbund och Abraham.

Judar över hela världen kan utöva olika former av judendom, men fokus kommer fortfarande att vara på sin kärn tro. Det vill säga tron ​​på den gudomliga uppenbarelsen och godkännande av det skriftliga och muntliga Torah, eller judiska lagar.Traditionellt judar i muslimska länder får privilegier att utöva sin religion, men är föremål för vissa villkor. Detta skapar ett komplicerat förhållande mellan islam och judendom. Judar leda en sämre ställning enligt islamiskt styre.

Sammanfattning:

1. Islam är en religion, följt av muslimer, medan judendomen följs av judar.

2. Islam 'undervisning är baserad på Qu' sprang, medan judendom 's etik är ett mönster från Tanakh.