Skillnaden mellan katolska och Jehova 's vittneKatolik vs Jehova 's vittne

Religiösa organisationer som påstår sig ha behållit kristendomen växer i antal. Två av dem är katolska och Jehova 's vittne. Men även om deras läror endast baseras på en religiös text, som är Bibeln, skillnaderna fortfarande öppet mellan de två. De läror båda grupperna är baserade på vad Jesus lärde när han var här på jorden, men identiteten Jesus är annorlunda. katolikerna överväga Jesus som Gud själv baserat på Trinity '' föreningen av Fadern och Sonen och den Helige Ande i en gudomen C medan Jehovas 'vittnen tror att Jesus är son den allsmäktige guden Jehova.

Katoliker och Jehovas 'vittnens skiljer sig i många andra läror som det relaterade till livet efter detta. Katoliker tror på evigt helvete, himmel och tidsskärselden. Goda människor skulle tillåtas att komma in i himlen av St. Peter och dåliga människor skulle vara för evigt straffas i helvete. Å andra sidan, Jehova 'vittnen tror att efter döden, skulle den döde inte känna, se eller uppleva något förrän Jehova' s domedagen, där ett krig skulle äga rum mellan Jehova och hans fiende Satan djävulen. efter så fall skulle alla döda människor stiga från gravarna och vara med sina nära och kära igen.

Jehovas 'vittnen är mest känd för sina hus till hus predika där de imiterar Kristus' s exempel här på jorden när han undervisade de goda nyheterna till folket. De har inte heller ge beröm till alla religiösa idoler och symboler skillnad katoliker. Jehovas 'vittnen vara politiskt neutral, vilket innebär att de don' t rösta för någon kandidat under valet. De har också inte tål patriotism: de inte delta i någon militär verksamhet, hälsar eller svär trohet till flaggan, eller sjunga nationalsånger eller nationalistiska sånger. De tror att Gud 's Kingdom är den enda regering som de måste ha sin högsta trohet till. De har inte heller fira speciella tillfällen som födelsedagar och andra religiösa helgdagar som har en hedniskt ursprung. Samtidigt kyrkan och politik har en stor anslutning idag, som indirekt orsakar aktivt deltagande av dess medlemmar i militär verksamhet och andra patriotiska handlingar. Individuella katoliker övar fri vilja på att avgöra vars kandidat de kommer att rösta för varje val.

Dop utövas av både som en symbol för nya medlemmar som de redan har gjort sitt beslut om att ingå i gruppen. Men de är gjort på olika sätt. Katoliker döpa nya medlemmar från infanteri. Chefen för barnet skulle vara lätt hälls med vigvatten och det sker i en formell ceremoni av en präst. Å andra sidan, Jehovas 'vittnen döper nya medlemmar som har minst kända sina grundläggande läror. Skulle Hela kroppen sänkas ned i vatten och detta görs under församlingar och konventioner där församlingar tilldelade platser samlas för att höra speciella föredrag och presentationer.

Även om deras läror är båda baserade på samma bok som de anser vara Guds ord, Bibeln, är de två grupperna fortfarande motstridiga. Några katolska biblar hade tillsatts med sju extra böcker, medan Jehovas 'vittnen hålla med endast den ursprungliga sextiosex. Biblar vanligen används av katoliker omfattar inte Guds namn som är Jahve / Jehova, medan Jehovas' vittnen 'officiell Bibeln som är ny översättning av den heliga Skrift betonar behovet av att erkänna Gud 'namn.

Det finns också en stor skillnad att tala om ledarna i båda grupperna. Katolska ministrar måste genomgå en högre utbildningsnivå, så att ha en fullständig förståelse av historia, praxis och övertygelser katolicismen. Medan Jehovas 'vittnen erkänner alla sina medlems som' ministrar 'som styrs av män som kallas äldste och biträdande tjänare i varje församling, så att organisation. Katolska ministrar inte får gifta sig, medan äktenskapet får alla av Jehova' s Bevittna.Både katoliker och Jehovas 'vittnen redan stött på olika frågor som testade trovärdigheten i deras religiösa organisation. Men det är alltid upp till varje individ som religion kommer de att falla under.

Sammanfattning:

1. katoliker och Jehovas 'vittnens båda grundar sina läror på Bibeln.

2. De båda tror på livet efter detta, men på ett annat sätt '' katoliker på att ha odödliga själar, medan Jehovas 'vittnen om de dödas uppståndelse.

3. katoliker stöder politik och militära tjänster, medan Jehovas 'vittnens don' t.

4. Dop praktiseras av båda, men på ett annat sätt '' katoliker på barndop, medan Jehovas 'vittnen på att ha sin grundläggande undervisning kända för en person.