Skillnaden mellan kyrka och kapellKyrka vs Chapel

I början av kristendomen, den Judisk bosatt i Israel tillbad ibland i templet i Jerusalem som också var känd som 'andra templet' och även dyrkade veckovis i synagogorna. Dyrkan äger rum i templet var en ritual som involverade ett offer. Dessa uppoffringar ingår offrandet av djur för att sona synder en tillbedjare och erbjuds upp till Gud i Israel.

De tidiga synagogor var institutioner utvecklats för judiska dyrkan under den babyloniska fångenskapen av judarna. Detta beror på att judarna inte har tillgång till ett tempel för ett offer. Judarna utvecklat en dygns- och veckotjänst Torah läsning eftersom de hindras från att gå in i ett tempel. Denna praxis genomförs i ett hus om den är liten. Fall av detta var vanliga i städerna diasporan. I fallet med andra, arkitektoniska inställningar utvecklas. Denna utveckling kan innebära ett hus genom konvertering eller en tidigare offentlig byggnad som konverteras. Minimikraven för denna utveckling är att ha tillräcklig plats för de troende, som har ett fall för en Torah rulla, och en upphöjd plattform för läsaren.

Kyrkan expanderade runt den 4: e århundradet eftersom antalet ickeisraeliter, även känd som icke-judar, hade ökat. Andra perioder, såsom regeringstiden av Konstantin med kristendomen liksom i början av romerska rikets statskyrka hjälpte också utöka det.

Kyrkan 'gemensamma arkitekturen är att den är formad som ett kors. Dessa kyrkor har kupoler eller har en enorm valv utrymme i det inre för att representera himlen. Andra former inkluderar en cirkel, som representerar oändlighet eller evighet, eller har en oktagon form eller en tvär som representerar kyrkan som en bärare av ljus. Flera typer av kyrkor finns också såsom kyrkor och katedraler. basilikorna var ursprungligen tänkt som en romersk offentlig byggnad. Efter det romerska riket blev officiellt Christian, var det kallas en stor och viktigt kyrka som är den speciella ceremoniella platsen används av påven.

'Katedral' kom från det latinska ordet 'Cathedralis' vilket innebar 'biskopen' sätet. 'Funktionerna för dessa katedraler inte alltid betytt så stora byggnader som en del av dessa byggnaden är små jämfört med de andra som Christ Church Cathedral i Oxford. Men allmänt dessa katedraler var de största byggnaderna i regionen.Kapell är den tidigaste kristna gudstjänstlokal. Dessa är inte tänkt som en byggnad utan fungera som en hängiven kammarmusiker i en byggnad. I dessa kamrar, kan en person eller två be utan att vara en del av någon församling. Dessa platser används också som en plats för avkoppling och lugn som det finns inte många människor som flyttar runt dem. Den moderna termen för 'kapell' är nu inte begränsad till Christian terminologi. Ett exempel på dessa användningsområden är:

Sido kapell
Lady kapell
Ambassadör 'kapell
Bishop 's kapell
Kapell vila
sommar kapell
Wayside kapell

Sammanfattning:

1. Tidigare kyrkor var i templet i Jerusalem och synagogorna.
2. kyrkor är byggnader för dyrkan, och dessa byggnad har former som representerar olika betydelser.