Skillnaden mellan kinesiska och vietnamesiskaChinese vs. Vietnamesiskt

Det finns en uppsjö av skillnader mellan en kines och en vietnamesisk person. Svaret på kräsna de två beror på vilken aspekt du försöker att titta på. Till exempel, om du koncentrera dig på att skilja de kinesiska och vietnamesiska 'fysiska attribut, då du kommer att snubbla på ett fåtal. På samma sätt, när du fokuserar på den kinesiska eller vietnamesiska språket och kulturen, du' ll också hitta många viktiga skillnader.

När det gäller utseende, vietnameserna inte skiljer sig mycket från den kinesiska. Båda är asiater, dessa två raser delar varandra 's ser ut. Ändå är vietnames människor ofta anses ha bredare näsor. De har också en mindre kropp ram än den kinesiska. De är ganska korta människor, med en mörkare hy och fylligare ögon , eftersom de är de som bor i Sydostasien.

Omvänt, kineser verkar längre än de flesta asiater. Deras kroppsbyggnad sträcker sig typiskt från små till genomsnittet. Eftersom Kina är en mycket stort land, det finns olika kulturella skillnader och förändringar i kroppsbyggnad som avvika från en kinesisk region till en annan. Till exempel, de kinesiska invånarna i söder är oftast kortare jämfört med dem från norr. De har också större ögon, eller helt mörkare i hyn. På grund av en sådan, de liknar egenskaperna hos de flesta i Sydostasien invånare.

När det gäller språk, har den kinesiska en mycket komplicerad serie av språk jämfört med de vietnamesiska. Från uttal och beteckningar upp till att skriva de kinesiska tecknen, är det kinesiska språket ganska överväldigande. Som nämnts, på grund av kulturella skillnader och geografiska vidsträckta Kina, fanns det många dialekter som används och utvecklas av det kinesiska folket fram till denna tidpunkt. Några av de mest talade kinesiska språk är följande: mandarin, Wu, kantonesiska och Min, bland andra. Även med de olika dialekter som används i landet, den kinesiska don 't har svårt att förstå varandra, alldeles särskilt om du är född i landet. Det beror på att deras språk, även om olika delar samma naturliga rot, och är ömsesidigt begripliga. Detta innebär att varje infödd lätt kan förstå en annan person som talar ett annat kinesisk dialekt utan någon form av formell utbildning alls.

Det vietnamesiska folket, å andra sidan, använda sin enda nationellt och huvudspråk, även kallad vietnamesiska.Sammanfattningsvis:

1. Det kinesiska folket är de som är bosatta i Kina (fastlandet) eller Taiwan (Kina), medan Vietnamesiskt är den term som används för att beskriva människor som är infödda invånarna i Vietnam.

2. De kinesiska människor använder sig av en mer komplex uppsättning av dialekter i jämförelse med den vietnamesiska dialekt.