Skillnaden mellan Latino och mexikanskaLatino vs Mexican

'Latino' är ord som används för att hänvisa till den spansktalande människor eller kultur. Den används för att hänvisa till människor i latinamerikanska härkomst som bor i USA. De är också annars känd som latinamerikaner.

Ordet 'Latino' eller 'Latina' kom från amerikanska spanska ord som härstammar från det latinska ordet 'Latinus' som betyder 'latin.' Det kan också ha varit en förkortad form av ordet 'Latinoamericano' eller 'Latinamerika.'
Det är en demonym eller ett paraply ord som används för att beskriva en person med hemvist i en viss plats. Dessa ord skapas genom att lägga till suffix till namnet på en plats som 'afrikanska' för människor från Afrika och 'asiatisk' för människor från Asien. Således är termen 'Latino' används för att beskriva människor från Latinamerika och andra spansktalande länder.

Det är officiellt används i USA för att hänvisa till människor i kubanska, mexikansk, puertoricanska, och sydamerikanska härkomst liksom de från länder som har påverkats av den spanska kulturen oavsett ras och etnicitet. Detta inkluderar personer med spanska anor antingen mamman 's eller far' sidan; de med spanska arv har förfäder som är infödda i en tidigare spansk koloni; och de som är spansktalande.

Termen 'mexikanska' å andra sidan används för att hänvisa till landet i Mexiko, dess folk, språk, kultur, mat och religion. Officiellt kallas Mexikos förenta stater, det är en federal konstitutionell republik i Nordamerika. Medan mexikaner som bor i USA kan kallas Latinos, är de som är bosatta och medborgare i Mexiko kallas mexikaner. De är en blandras med infödda indiska samt spanska förfäder. Andra har också Asien, Afrika, och andra europeiska förfäder.Den mexikanska språket består av flera inhemska indianska språk, men spanska är det språk som talas av majoriteten av dess folk. Dess kultur är starkt påverkad av spanjorerna som också förde med sig sin religion och konverterade de infödda.

Mexikansk mat är också mycket tydlig och bygger främst på majs och bönor. Dess mest populära rätter är tortillas, tamales, och gorditas alla gjorda av majs. Mexikansk mat är också full av kryddor och örter, och mexikanska drycker som mescal och tequila är välkända över hela världen.

Sammanfattning:

1. 'Latino' är ett ord som används för att hänvisa till de människor som bor i USA som är spansktalande eller spanska härkomst medan 'Mexican' är ett ord som används för att hänvisa till folk, kultur och språk i Mexiko .
2. 'Latino' kan hänvisa till folk från Kuba, Puerto Rico, Sydamerika, och andra spanska-influerade länder, däribland Mexiko oavsett ras och etnicitet medan 'Mexican' särskilt hänvisar till landet i Mexiko.