Skillnaden mellan kinesiska och filippinskaChinese vs. Filipino

Kinesiska och Filippinerna är två olika grupper av människor, eller nationaliteter. Den typiska kines kommer att se annorlunda från den typiska filippinska. Deras kulturer i allmänhet är också långt ifrån varandra. Det kan dock vara på grund av det faktum att Filippinerna (där filippiner bor) har blivit en smältdegel för andra asiatiska civilisationer, som orsakar viss förvirring mellan de två raserna.

I det förflutna, har utländska kinesiska handlare anammat den filippinska kulturen, flyttade, giftermål, och även levde med filippiner, banar väg för en viss blandning av nationaliteter, som filippinska-kinesiska, och många andra. Men utan tvekan, Filippinerna är verkligen människor inneboende, eller de infödda i Filippinerna skärgård. Kinesiska, å andra sidan, är de som är bosatta i Kina, och även i utlandet Kina, som Taiwan.

Deras språk är mycket olika. Trots den tidigare nämnda blandning i kulturer, har filippiner varit mer Americanized på grund av den tidigare amerikanska regel i marken. Därför majoriteten av filippiner talar flytande engelska (amerikansk eller västerländsk stil) och samtidigt behålla resten av sina framstående språk, såsom tagalog och Cebuano. Omvänt kinesiska talar mandarin, kantonesiska, Wu och andra inhemska kinesiska språk.

När det gäller utseende, är det mycket svårt att upptäcka vad en riktig ren filippinska skulle se ut i dessa dagar. Med influenser som kommer från Japan, U.S.A och Spanien, har många filippiner blivit 'mestiser' (en term i dagligt tal används i landet för att hänvisa till människor av blandade nationaliteter eller raser). Ändå rena filippiner har svart hår. Deras hud inte påminner om de svarta eller vita. Deras hudfärg är något i mellan, därav uttrycket de betraktar ofta som 'kayumanggi'. Detta är inom intervallet ljusbrun till mörkbrun. De har också rundare svarta ögon med ett medium kropp byggd.

När det gäller de kinesiska, har de ögon som nästan alltid ser ut som de är vanligtvis stängda. Dessutom deras ögon verkar något lutande. De har också en liten till medel kropp byggd, och de flesta kinesiska ser tunnare i motsats till andra asiatiska raser. Jämfört med de flesta filippiner, de är i allmänhet högre.Sammanfattningsvis:

1. Filippinerna är människor från Filippinerna (infödda invånare i landet), medan kinesiska är de människor inneboende antingen fastlandet eller utomlands Kina

2. filippiner har rundare ögon jämfört med nästan slutna ögon utseende av det kinesiska folket