Skillnaden mellan Arktis och AntarktisArktisk vs. Antarctic

  Även den mest uppenbara skillnaden mellan Arktis och Antarktis är deras geografiska läge, det finns många fler skäl två är på motsatta sidor av jordklotet. Arktis, även känd som Nordpolen, är den nordligaste delen av världen. Den antarktiska är Sydpolen och är den sydligaste delen av världen.

Dessa två områden anses vara de kallaste klimaten på planeten och är nästan beboeliga utom för djuren och ursprungskulturer som har vant sig vid kylan. I Arktis är nederbörden året runt snöfall och det enda område i Antarktis som tar emot denna typ av nederbörd är på ytterkanterna av Antarktis. Temperaturer i både Arktis och Antarktis regelbundet under 0 F, och den lägsta temperatur som uppmätts var -128F i Antarktis. Geografiskt, finns det inget arktiska kontinent, utan snarare, stora bitar av is som har bildats över vattnet. Den antarktiska är en kontinent, men det är också täckt av is. Storleken på Antarktis är också nästan 3 miljoner km2 större än Arktis.

 Arktis och Antarktis är hem för många olika arter. I Arktis finns Caribou, vitval och isbjörnar. Den antarktiska är hem till späckhuggare, pingviner och sälar. Isbjörnar kan bara hittas i Arktis, kan pingviner bara hittas i Antarktis, är alla andra djur som normalt återfinns på båda ställena.Den antarktiska är hem till den femte största kontinenten Antarktis. Arktis består av delar av Grönland, Ryssland, Kanada, Norge, Sverige, Finland, Island och USA. I Antarktis finns det inga bofasta, men det är någonstans från 1000 till 5000 forskare som är där för att bedriva forskning. Arktis sprider sig över många kontinenter och mellan dem alla finns det nästan 4 miljoner bofasta.

Även om båda områdena kan verka olika de båda står inför samma problem med den globala uppvärmningen. Ozonnedbrytande har lett till smältande istäckena i både Arktis och Antarktis, och problemet förvärras varje dag. Den globala uppvärmningen har hotat det kalla klimatet i polerna, de djur som lever där, förutom att skapa en ökning i havet bilder över hela världen. Eftersom den arktiska och antarktiska regionerna är på motsatta sidor av världen finns det förståe skillnader mellan de två, men båda fortfarande tycks påverkas på samma sätt av den globala uppvärmningen.

Sammanfattning

Arktis är den nordligaste regionen på jorden. Den antarktiska är den sydligaste regionen. Båda har subarktiska klimat.

Det finns olika djurarter ursprungs till båda. Isbjörnar kan hittas i Arktis och pingviner kan hittas i Antarktis.

Den antarktiska är hem till en hel kontinent, medan Arktis består av delar av åtta olika länder.

Temperaturerna i Arktis och Antarktis är genomgående under fryspunkten. Den lägsta temperaturen på rekord togs från Antarktis på vintern.